Ahmet ÜN DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR`da 51 gün önce bölgede bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulanması ve operasyonlara karşı `barış nöbeti` başlatan asğlıkçıların eylemi bugün sona erdi.
 `Ölüme karşı yaşam, siyaha karşı beyaz` sloganıyla 51 gündür nöbet eylemlerini sürdürdükleri Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, düzenledikleri basın açıklamasıyla, nömeti bitirdiklerini ve  eylemlerini `Barış sağlıkçıları` olarak devam edeceklerini duyurdu.
"SESSİZLİĞE DAYANAMADIK"
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) üyesi hemşire Saadet Avcı Demir eylemlerini, şiddete karşı 51 gün önce vicdanlarının sesini haykırabilmek için sessizce başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bugün yaşadığımız coğrafya, savaş ve barış ikileminin derinleştiği, ölümlerin istatiksel veri halinde rutinleştiği bir dönemde geçmektedir. Bizler sessizliğe dayanamadık ve sesimizi çıkarmaya niyetlendik. Halen ablukada olan ve sayısız kere bombalarla, tanklarla dövülen Sur`a girmek istedik. İnsanlık onurunu kurtarmak için, meslek onurumuzu yaşatmak için orada olalım istedik ancak giremedik. Bekledik ve buradayız dedik. Bunu bizleri engelleyenlere göstermek için nöbete durduk, önlüklerimizle insanlığa yaşama selam eyledik."
Eylemleri süresince kendilerine yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Saadet Avcı Demir, "Bizler, barış için sağlıkçılar olarak, çıktığımız yolda edilgen durumumuzu aşıp, barış sağlıkçıları olarak devam edeceğiz. Barışın yeniden inşası için yaratılan yıkımın giderilmesine omuz vermeye çalışacağız. Cizre`de, Silopi`de, Nusaybin`de, Dargeçit`te Sur`da bu zulme tanıklık eden halkın içinde var olmaya çalışacağız" diye konuştu.
DHA