Ali AKSOYER İSTANBUL, (DHA) HARBİYE’de gasp amacıyla girdikleri evde Hagop Yakup Demirci`yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olan, eşi Şeta Demirci’yi de yaraladıktan sonra İstanbul ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarla  yakalanan 10 şüphelinin sorgusu sürüyor. Polis binaya girerek olayı gerçekleştiren 3 Ermeni uyruklu şüphelinin geçtiğimiz Aralık ayında Yeşilköy’de başka bir Ermeni vatandaşın evine girerek 150 bin lira gasp ettiğini tespit etti. Şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

İKİ İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLA YAKALANMIŞLARDI

Şişli`de meydana gelen olayda, Harbiye, Cumhuriyet Caddesinde meydana gelen olayda gasp amacıyla zorla eve giren 3 şüpheli Hagop Yakup Demirci’yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olmuş, eşi Şeta Demirci ise olaydan yaralı olarak kurtulmuştu. Olaydan sonra harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri aralarında çiftin eski ve yeni hizmetçisinin de bulunduğu 10 kişiyi İstanbul ve Trabzon’da düzenlendikleri operasyonla yakalamıştı.

BİR OLAYLARI DAHA ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü`nde sorgularına devam edilen şüphelilerin bir başka suça daha karıştıkları ortaya çıktı. Binaya girerek olayı gerçekleştiren Ermenistan uyruklu Artur A., Aram E., Serge B.,’nin 4 Aralık 2015 tarihinde bir başka Ermeni vatandaşın evine girerek gasp yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin yalnız yaşayan Ermeni vatandaşın evine zorla girdikleri, onun ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra evde bulunan 150 bin lira değerinde para ve ziynet eşyalarını alarak kaçtıkları belirtildi. Şüphelilerin olaydan sonra yurt dışına çıktıkları bir süre sonra tekrar geri döndükleri tespit edildi. 3 şüphelinin poliste yapılan sorgularında bu suçlarını da itiraf ettikleri öğrenildi. DHA