Yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Sedat Şahin’in Beykoz’daki Villası’na 20 Mayıs’ta silahlı saldırı düzenlendi. Keskin nişancı yöntemiyle, uzak mesafeden atış yapan saldırgan, Şahin'in kayınvalidesi Gülçin Erkerman’ı omzundan vurdu. Sedat Şahin’in eşi ve kayınvalidesiyle kahvaltı yaptığı sırada gerçekleşen olayda, yaralanan Erkerman, hemen hastaneye götürüldü. Olayın polise bildirilmesi üzerine İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.

800 METREDEN DÜRBÜNLÜ SİLAH

Çevrede yapılan araştırmalarda, şüpheli yada şüphelilere ulaşılamadı. Gülçin Erkerman’ın yaralandığı kurşun Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Kurşunu inceleyen uzmanlar, atışın 800 metrelik bir mesafeden yapıldığını ortaya koydu. Çalışmada, saldırıda kullanılan silahın, keskin nişancı atışı için uygun olan  “dürbünlü mavzer” olduğu belirlendi. Beykoz’daki villa çevresinde, lazer tespit yöntemiyle inceleme yapan ekipler, atışın yapıldığı noktayı ortaya çıkardı. Bu çevrede yeniden kamera çalışması yapılınca, bazı ipuçlarına ulaşıldı. Güvenlik kamerları ve cep telefonu baz sinyalleri üzerinde çalışan Organize Polisi, olayın Sarallar olarak bilinen suç gurubu tarafından yapıldığını tespit etti. Şüpheler, Şahin Grubu ile aralarında husumet bulunan Sarallar’a yönelik, teknik ve fiziki takip çalışması başlatıldı

OPERASYON DÜZENLENDİ

Organize ekiplerinin 3 ay süren teknik takip çalışmasında, 9 isme ulaşıldı. Sarallar çetesinin üyesi oldukları öne sürülen şüphelilerin yakalanması için önceki gün operasyon düzenlendi. Savcılık tarafından yakalama kararı verilen şüpheliler, eş zamanlı baskınla tek tek gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve bu silahlara ait fişek ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 9 isim, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.