Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 93. gününde dün, bölgeden acı bir haber geldi. Terör örgütü IŞİD'in Suriye’de ikinci önemli merkezi olan El Bab’a yönelik harekâta destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına havadan yapılan saldırıda Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan  ve Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit düştü, 9 asker de yaralandı.  Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada saldırıyı Suriye rejim güçlerinin yani Esad uçaklarının 'gerçekleştirmiş olabileceğinin değerlendirildiğini' duyurdu.

FOTO:DHA -Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. FOTO:DHA -Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak yaralı askerleri hastanede ziyaret etti.


TSK'dan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekâtı’nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016’da saat 03.30 sıralarında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. (ağır yaralı asker gece şehit oldu) Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir” denildi.

SALDIRI BORDO BERELİLERİN GEÇİCİ KARARGAHINA YAPILDI


Hürriyet’ten Uğur Ergan'ın haberine göre; saldırı El Bab yakınlarında çoğunluğunu Özel Kuvvetler (Bordo bereli) timlerinin oluşturduğu karargaha yapıldı. Bu nedenle saldırıda ÖSO güçlerinden ölen ya da yaralanan olmadı.

FOTO:DHA - Şehit olan askerler memleketlerine gönderildi. FOTO:DHA - Şehit olan askerler memleketlerine gönderildi.

'SALDIRI EĞİTİM UÇAĞI İLE YAPILDI' İDDİASI


Saldırının Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait Albatros tipi Çek Cumhuriyeti yapımı küçük eğitim uçağı ile yapıldığı ileri sürüldü. Bu uçaklar aynı zamanla hafif taarruz maksatlı olarak da kullanılıyor. Ancak saldırının gece karanlığında ve Türk karargâhı hedef alınarak nokta atışı ile yapıldığı dikkate alındığında Albatros tipi küçük bir eğitim uçağının bunu nasıl gerçekleştirdiği soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu oldu. Bazı askeri uzmanlar, Esad rejiminin El Bab’ın TSK destekli ÖSO’nun eline geçmesini istemediğini ve geçen hafta bu bölgeye yığınak yapmaya başladığını hatırlatarak, “El Bab yakınlarındaki Kuveyrs askeri üssüne yapılan yığınakta hava savunma füzeleri ve Albatros tipi uçaklar bulunuyor. Bu uçaklardan 5’inde gece görüş özelliği var” değerlendirmesinde bulundu.

KARŞILIK VERİLMEDİ


Habere göre; askeri kaynaklar, saldırının oluş şekli, saldırıyı yapan uçağın radar izinin olup olmadığı, Türkiye’nin anında karşılık verip vermediği gibi kritik sorulara karşılık, “Olay araştırılıyor. Şu an için bir karşılık vermedik. Suriye rejim güçleri tarafından gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Ancak Suriye ordusu içinde de Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya gelmesini isteyen bazı güçlerin olduğunu unutmamak gerekir” açıklamasında bulundular.

saldırıda Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan ve Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit düştü saldırıda Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan ve Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit düştü

BİR ACI HABER DAHA


94. gününe girilen Fırat Kalkanı Harekatında bugün de bir acı haber geldi. TSK, Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen hareketta bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Harekatta ayrıca; ikisi karargah birisi de cephanelik olmak üzere 7 IŞİD hedefinin imha edildiği bildirildi.

BUGÜNE KADAR 18 ŞEHİT OLDU


Dünkü ve su sabahki saldırılarla birlikte Fırat Kalkanı’nın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana şehit düşen Mehmetçik sayısı 18 oldu.


AKSAKALLI ŞEHİT ASKERİ SON KEZ GÖRDÜ

Özel kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki El Bab operasyonunda şehit edilen komutası altındaki Borda Bereli Astsubay Halil Topuz'un cenazesini son kez gördü. El Bab operasyonunda şehit edilen Bordo Bereli Halil Topuz'un (25) cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkama ve defin işlemleri için Asri Mezarlık'ta bulunan gasilhaneye getirildi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı da gasilhaneye gelerek, bir imamla birlikte şehit Halil Topuz'u gördü. Aksakallı, yaptığı duanın ardından alandan ayrıldı. Öte yandan, yıkama ve defin işlemleri tamamlanan şehidin Denizli'den yola çıkan ailesi bekleniyor. Baba Yusuf Topuz'un da oğlunu son kez görmek istediğini söylemesi üzerine düzenlenecek tören için şehidin annesi ve babasının beklendiği öğrenildi.



İLGİLİ HABEREl Bab şehitlerimiz bugün defnediliyorEl Bab şehitlerimiz bugün defnediliyor