Suriye’de El Bab bölgesinde Türk birliğini bombalayan ve 4 askeri şehit eden uçakla ilgili soru işaretleri henüz tam anlamıyla yanıtını bulamadı. Uçağın modelinden, nereden kalktığına ve uçuş izinin hangi havaalanında sonlandığına kadar bilgiler elde olsa da saldırıya ilişkin sır perdesi tam anlamıyla aralanamadı. Saldırıyla ilgili son olarak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Alanya’daki “Saldırıyı ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır” demişti. Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya da söz konusu 'gizemlerle' ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la konuştu.

El Bab sınırları içerisinde bordo berelilere yönelik düzenlenen saldırıda 4 askerimiz şehit olmuştu, El Bab sınırları içerisinde bordo berelilere yönelik düzenlenen saldırıda 4 askerimiz şehit olmuştu,

İHA KİMİN?


Sarıkaya, Milli Savunma Bakanı Işık'a saldırıda bir de insansız hava aracının (İHA) olduğu yönündeki iddiaları sordu. Bakan Işık söz konusu iddialar için  “Uçağın Şam rejimine ait olduğunu biliyoruz, ama orada bulunan İHA’nın kime ait olduğu konusunu araştırıyoruz” yanıtını verdi. Işık, “İran’a dönük bir şüphelerinin olup olmadığı”  şeklindeki soruya ise “Uçak Şam’ın kontrolünde kalkmış, o konuda eminiz, ama İHA kimin kontrolünde kalktı onu araştırıyoruz” diye yanıt verdi.

'İRAN ZİYARETİ UÇAKLA ALAKALI DEĞİLDİ'


Bakan Çavuşoğlu Tahran gezisine ilişkin ise “KKTC’de bulunuyorduk, uçak o saatte kalktığı için mecburen sabaha karşı gittik, apar topar gitmiş değiliz. Tahran ziyaretimizin uçakla ilgisi yoktu; o konu ele alınmadı, gündeme gelmedi. Suriye’de barışın sağlanmasına dönük süregelen görüşmelerin 4’üncüsü için gittik. Ateşkesin nasıl sağlanacağı, insani yardımların nasıl ulaştırılacağı, ateşkesin ardından atılacak adımları görüşüyoruz. Uçakla alakalı değildi.” yorumunda bulundu.