İstanbul Emniyeti’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 1 ay önce banka müşterilerine ait kartları kopyalayan bir şebekeyi belirledi. Yeni oluşturdukları kopya kartlarla bankalardan para çeken çeteye yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı. Siber Polisi, şebekenin özellikle kamu bankalarından para çeken emeklilere ait kartları kopyaladığını tespit etti. Araştırmalarda, çete elemanlarından Süleyman Y. ve Bahattin Ö.’nün Antalya, Muğla ve Balıkesir başta olmak üzere birçok ilde kopyalama yaptığı da ortaya çıkarıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

 

 

EŞ ZAMANLI BASKIN

Siber Polisi İstanbul’un Kadıköy, Şişli, Beyoğlu, Fatih Gaziosmanpaşa ilçelerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Haklarında yakalama kararı bulunan, Süleyman Y.ve Bahattin Ö.’nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda, 1 dizüstü bilgisayar, 3 kart kopyalama düzeneği, 1 kamera düzeneği, 4 kopyalama düzeneği, 2 hafıza kartı, 16 boş banka kartı ve farklı kişilere ait 18 kredi kartı ele geçirildi.

KARTI ÇEKMEDEN KOPYALANDI

Polisin yaptığı araştırma ve şüphelilerin sorgusunda, vurgunun nasıl yapıldığı ve boyutu da ortaya çıktı. İddiaya göre, özellikle emeklileri hedef alan şebeke, ATM’lere kopyalama aparatı ve gizli kamera yerleştirdi. Para çekmek için kartını ATM yuvasına sokan banka müşterilerinin kartları daha manyetik kartlarını çıkarmadan kopyalandı.

atm

488 BİNLİK VURGUN

Para haznesine yerleştirilen gizli kamerayla da şifreleri tespit eden çete, kopyalanan kartlarla para çekerek, alışveriş yaptı. Polis şebekenin binin üzerinde kişinin aynı kartını kopyaladığını belirledi. Çete üyelerinin bu yöntemle 488 bin lira haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Şebekenin paraları, eğlence mekanlarında ve evlerde düzenledikleri alemlerde yedikleri iddia edildi.

BEŞ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i tutuklandı.