Tanrıkulu Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Türkiye'de faaliyet gösteren güncel terör örgütlerinin listesini istemiş ve IŞİD’in bu listede olup olmadığını sormuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğünce verilen yanıtta istenilen bilginin özel bir çalışmayı gerektirdiği, bu nedenle yanıt verilemeyeceği bildirildi. Tanrıkulu bu açıklama üzerine şunları söyledi:

"Gayet açık, kolay bir cevap verilebilecek iken şaşırtan bir cevap aldık. Bunun iki anlamı olabilir. Birincisi, gerçekten Emniyet'te böyle bir liste yok. İkincisi, eğer böyle bir çalışma olduğu halde paylaşılmıyorsa Emniyet bazı şeyleri saklıyor. Biz IŞİD'in terör örgütü olarak kabul edilmediğini savunmuştuk. Daha sonra Yargıtay tarafından verilen kararlarla IŞİD’in Türkiye'de faaliyet gösterdiği resmi olarak kabul edildi. Görünen tablo terörle mücadele kavramı üzerinden her türlü siyasi çalışmasını yürüten bir iktidarın, terör örgütlerine ilişkin çok basit bir çalışmasının dahi olmadığı yönünde. Bu durum, bugüne kadar yaşanılan terör saldırılarındaki zaafiyetin tam anlamıyla kabulüdür."