Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğle saatlerinde Kısıklı'daki evinden çıkarak Karacaahmet mezarlığına gitti.

ANNE BABASININ MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

Erdoğan anne ve babasının mezarlarını ziyaret ettikten sonra Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne geçti. Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumuna katılan Cumhurbaşkanı burada bir konuşma yaptı.

BOTANİK FUARI HATIRLATMASI

Turizmin merkezi Antalya'da düzenlenecek olan Botanik Expo 2016 Fuarını hatırlatan Erdoğan," Gittiğinizde sadece alışık yerleri değil, bu botanik fuarını da gezmek suretiyle orada envayı çeşit, hatta hatta aklımda kaldığı kadarıyla da 915 yıllık bir zeytin ağacını da orada görebileceksiniz. Biz onu bir başka yerden aldık, oraya taşıdık. Orada tüm ziyaretçilere onu gösterme imkanını yakalıyoruz" dedi.

ÖYLE GİYİMLE, KUŞAMLA MODERN OLMAZ İNSAN

Artık Anadolu'nun her yerine uçakla ulaşılabildiğini ve bunun da turizme katkı sağladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar geçmişte var mıydı ya ? Şöyle 15 yıl öncesine gidelim. Var mıydı bunlar? Yoktu. Şimdi bunları yakaladık. Modern dünya bu" diye konuştu. Siyaset hayatı boyunca iki konuyu çok işlediğini söyleyen Erdoğan, "Derdim ki. 'yol medeniyettir'. 'Su medeniyettir'. Eğer yolunuz yoksa. ' Ben medeniyim' diyemezsiniz. Öyle giyimle, kuşamla modern olmaz insan" şeklinde konuştu.

"35 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Konuşmasının ikinci bölümünde sözü terörle mücadeleye getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece PKK ile olan mücadelemiz bizim, 35 yıldır devam ediyor.Ama biz hiçbir zaman ağlamadık. Bağırıp, çağırmadık. Ve mücadelemizi sabırla kendi içimizde verdik. Hala da vermeye devam ediyoruz" deDİ.

TERÖRLE MÜCADELE SABIR İSTİYOR

Örgütün elleri masum kanına bulaşmış ele başlarının kırmızı bültenle aranırken bazı batılı ülkeler tarafından himaye edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede en güçlü işadamlarından bir tanesini öldürenin katili, yıllarca saklanıyor. Hala kaçak olanı var, en sonunda bir tanesi birkaç gün önce yakalandı. Değerli dostlar bu işler sabır istiyor. 20 yıl sabredildi ve 20 yılın sonunda fail yakalandı" diye konuştu.

YPG-PYD HİMAYE EDİLİP DESTEKLENİYOR

Türkiye'nin terörle mücadelede dünyaya örnek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin haklı talepleri geçiştirildi. Bugün aynı tavır maalesef Suriye ve Irak'taki terör yapılarına karşı da sergilendiğine şahit oluyoruz. Kandil'den yönetilen YPG ve PYD'nin bölgede yaptığı etnik temizlik faaliyetleri, terör eylemleri, mevcut rejimle işbirliği, adeta görmezden gelinerek, bu örgüt himaye ediliyor, destekleniyor" dedi.

SİLAHLAR BATI'DAN

"Örgütün elinden çıkan silahlara baktığımızda, hangi silahları görüyoruz ? Dostlar, Batı'nın silahlarını görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neredeyse Batı'nın her ülkesinin silahları var. Terör örgütüne karşı savaştığını söyleyenlerin silahlarını da onların elinde görüyoruz" dedi. Yapılan son operasyonlar çok sayıda Batı menşeli silah ele geçirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu silahların hepsinin Batı'nın ürettiği silahlar olduğunu görüyoruz"diye konuştu.

ŞİMDİ GÖRÜYORLAR

PYD terör örgütünün uygulamalarının müsamaha ile karşılanarak DAİŞ'e karşı bir partner olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 'bunlara bu silahları vermeyin'. 'Bakın bunlar terörist örgüttür' dediğimiz zaman bize kulak tıkayanlar, şimdi neticeyi görüyorlar" dedi.

BUNLAR KÜRT KARDEŞLERİMİZİN BAŞINA BELADIR

Erdoğan , "Şunu burada altını çizerek tekrar ifade etmek isterim. Kendilerine söylediğim için rahatım. PYD- YPG terör örgütünün asıl amacı, DEAŞ'tan ziyade, kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayan herkestir, bölge halkıdır. Özellikle orada yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi derdi yoktur. Tam aksine bunlar, Kürt kardeşlerimizin başına beladır" diye konuştu.

CİZRE CIVIL CIVIL BİR İLÇEYDİ

Daha 7 önce İstanbul'dan insanların Van'a kahvaltı yapmaya gittiğini, Sur'daki her esnafın Türkiye'nin her yerinden gelen yurttaşları ağırladığını söyleyen Erdoğan, " Daha düne kadar Cizre cıvıl cıvıl bir ilçeydi. Ben partimizi kurarken, o Cizre'ye gittiğim günleri hatırlıyorum. O ne heyecandı. Oradaki kanaat önderlerine sorduğum zaman 'ne bekliyorsunuz' diye, Ne demişlerdi bana biliyor musunuz ? 'Sadece şu olağanüstü hali kaldırın yeter'. 1 ayda biz olağanüstü hali kaldırdık. Ama maalesef bunu söyleyenler, sözlerinin arkasında duramadılar" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TANITMAKTA ZORLANIYORUZ,.

Büyük bir çabayla oluşturdukları huzur iklimini bombayla, çukurla, hendekle yok eden, insanımıza hayatını zehir eden olarak tanımladığı örgütü dünyaya anlatmakta zorlandıklarını söyleyen Erdoğan, " Terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz. Bunu da söyleyeyim. Hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz. Bunu da söyleyeyim" dedi.

KAÇMADILAR, YER DEĞİŞTİRDİLER

Bölge insanın sağduyulu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgedeki vatandaşlarımız basiretli tavırlarıyla terör örgütüne prim vermedi, oyuna gelmedi ve bu terör örgütünü yalnız başına bıraktı. Şu anda yeni bir döneme giriyoruz. Bütün orada 'kaçtı' denilenler, kaçmadı. Şuanda onlar yer değiştirdiler. Niye benim oradaki Kürt kardeşim yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra ki, şu ara bütün kiraları her şeyleri veriliyor. Buralarda süratle yeni ilçeler inşaa edilecek. İnşa edilen yeni yerlere de şuanda oradan 'kaçtı' denilen vatandaşlarımız gelip yerleşecekler" ifadelerini kullandı.

ORDU EMNİYET EL ELE MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR

Bütün engellemelere rağmen Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştireceğini söyleyen Erdoğan, " PKK, YPG, DAİŞ gibi terör örgütleri, kanlı eylemleriyle bir yere varamayacaklarını, başarı elde edemeyeceklerini, kendileri de çok iyi biliyorlar. Bu Türk ordusu, Türk emniyeti, köy korucularımız el ele, omuz omuza bu mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bu örgütlerin amacı halk arasında şiddet ortamı oluşturarak, korku ikliminin, düşmanlığın yaygınlaşmasını sağlamaktır. Örgütün kendi karanlığına mahkum etmektir"diye konuştu. Bazı medya organlarının Paris saldırısında gösterdiği empatiyi, Türkiye'deki terör saldırılarına karşı göstermediğini söyleyen Erdoğan, "Esnaf kaybetmiş, turizmci kaybetmiş. Turizm emekçisi kaybetmiş, Bunların asla umurunda değil. Kalemleriyle, manşetleriyle, söylemleriyle terör örgütüne kapı kulluğu yapmayı, taşeronluk yapmayı muhalefet diye yutturmaya çalışıyorlar" dedi.

DAVOS ESPİRİSİ

Erdoğan konuşmasının sonunda Davos esprisi yaptı. Erdoğan sözlerini, " Ben turizmin Davos'u demeyeceğim, ben dünya turizminin merkezi olmaya namzet bu organizasyonun tertip edilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diyerek tamamladı.

MABEYN KÖŞKÜNE GEÇTİ

Özellikle toplantıya katılan gençlerin yoğun ilgisi altında salondan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmalarını sürdürmek için Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü'ne geçti.

DHA