Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Saray'da muhtarlara hitap etti. Konuşmasının başında ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan "Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyoruz. Bunun Somut sebeplerden çok spekülatif nedenlerde kaynaklandığı biliyoruz. Bu millet varsa parasını TL'ye çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum" dedi. Türk ekonomisine "güvenin" çağrısı yapan Cumhurbaşkanı  "Vatanını seviyorsan dolarını bozdurup Türk lirasına geçeceksin" diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti "Döviz spekülasyonuyla ekonomimiz çökertilmek isteniyor. Yastık altındakileri TL'ye, altına çevirme çağrısı yaptık. Vatandaşımız, elinde ne varsa TL'ye çevirmeye başladı.
Ölmekten korkmayan bir milletin karşısında hiçbir silah duramaz. 'Yalnız kalsam da' dediğimde tweetler gelmeye başladı. Yalnız olmadığımı biliyorum, paramıza sahip çıkacağız. Biz iyi bir noktadayız kim ne derse desin daha da iyi olacağız. Türkiye'nin gücünü sadece rakamlarla tartmaya çalışanlar tarih boyunca her zaman yanıldılar. İnsanımız bu süreçten zararlı değil karlı çıkacaktır. Ülkemizi ve milletimizi temsil ettiğimiz her yerde dimdik ayakta dururuz. Ekonomimizin çarklarını yavaşlatmaya çalışanlara inat, bu çarka omuz verelim. Bankacılık sektöründen kaynaklanan sorunlar varsa ilgili kurumlar gereğini yapar. Ekonomik saldırılar karşısında güçlü duruş sergilemekle FETÖ'yle mücadele etmek arasında fark yoktur."

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında pasaportunun çalınması üzerine Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığı ve 45 dakika alıkonulduğu ortaya çıkmıştı. FOTO:SÖZCÜ/Arşiv - TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında pasaportunun çalınması üzerine Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığı ve 45 dakika alıkonulduğu ortaya çıkmıştı.

"SONRA BANA DİKTATÖR DİYORLAR"


TBMM Başkanvekili AKP'li Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya ziyaretinde, çantasını çaldırmasıyla başlayan ve geçici pasaportuyla gümrük kapısında 'mahsur' kaldığı süreci anlatan Erdoğan "Sen teröristi ülkende ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısı ve heyetini kapıda bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynını yapmam gerekmez mi? Sonra bana diktatör diyorlar. Misliyle karşılık verilecek" diye konuştu.

ATATÜRK'ÜN ÜNLÜ SÖZÜNÜ TEKRARLADI


Dış politikadaki gelişmelere de değinen Erdoğan "Dünyayı hâlâ 1918 şartlarında yönetmeye çalışanlar, elimizdekileri bile alma amacında. Ama Türkiye 1918'in Türkiye'si değil bunu böyle bilin. Mücadelemiz her alanda sürecek. Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Silahların ölüm kusan namlularına teslim olmadık, paranın kirli yüzüne de teslim olmayacağız. Suriye Irak'ta da mücadelemizi sonuna kadar sürdüneceğiz" dedi.