Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray'da Sigarayı Bırakma Günü dolayısı ile düzenlenen resepsiyonda 250 kişiyi ağırladı.  Buradaki törende konuşan Erdoğan, sigara içme özgürlüğünün olamayacağını söyleyerek, “Bugüne kadar kimin cebinde bir sigara paketi gördüysem hemen pakete el koydum” dedi.

FOTO:DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan sigarayı bırakan 250 kişiyi Ak Saray'da ağırladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın geçen yıl 141 binden fazla vatandaşa sigara bıraktırma tedavisine ücretsiz ilaç desteğinde bulunduğunu anlattı. 2010 yılından beri faaliyette olan sigara bırakma danışma hattı aracılığıyla 23 milyondan fazla çağrıya cevap verildiğini kaydeden Erdoğan, “Sağlık Bakanlığımız 2016 yılını tütünle mücadele yılı ilan ederek bu konudaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

FOTO:DHA/Arşiv - Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt içi gezilerinde birçok kişiye "sigarayı bırakma" sözü verdirdi.

'BUGÜNE KADAR KİMİN CEBİNDE BİR SİGARA PAKETİ GÖRDÜYSEM HEMEN PAKETE EL KOYDUM'


Tütün kullanma alışkanlığını her yıl biraz daha azaltacaklarını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Nasıl olan sigara içenin değil sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır. Devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karşı nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse, tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır. Bu çerçevede yürütülen tüm çalışmaların cumhurbaşkanlığı adına hem de şahsi olarak sonuna kadar arkasındayım. Bugüne kadar kimin cebinde bir sigara paketi gördüysem hemen pakete el koydum. Kendisine de sigarayı bırakması için telkinde bulundum.”

(Cihan)