AKP'liler, dün toplanıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tartıştılar. Adı 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında geçen eski Bakan Egemen Bağış'ın "moderatör" olduğu sempozyumda, AKP'nin Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ile Mustafa Ataş da konuşmacı olarak katıldı.  "Beyaz Hareket Derneği" tarafından dün Grand Cevahir Otel'de düzenlenen sempozyumda, AKP'lileri Erdoğan'ı övmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Mehdi Eker, Erdoğan'ı övebilmek için Atatürk'ü bile yok saydı. Erdoğan'ın Sultan Abdülhamit'ten sonra gelen tek lider olduğunu öne süren Mehdi Eker,  "millet 160 senedir beklediği liderini buldu" dedi. "Erdoğan sempozyumunda" yapılan konuşmalar şöyle;

FOTO:Arşiv- AKP'lu Mustafa Ataş da Erdoğan için övücü sözler sarf etti.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA ATAŞ: "ERDOĞAN, ALLAH'IN BU MİLLETE VE ÜMMETE LÜTFUDUR..."


Erdoğan için "O anlatılmaz yaşanır" diyen ve Erdoğan'ı "ümmetin, milletin sesi ve nefesi" diye tarih eden Ataş, şöyle konuştu; "Eğer Tayyip Erdoğan olmasaydı, milletimizin nefesi kesilecekti, mazlum milletlerin nefesi kesilecekti. Yeniden nefesi tükenmek üzere olan milletlere, ümmetlere, ülkemize nefes aldırdığı için sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Erdoğan'ı anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor ki anlatalım. Nasıl anlatacağız ?  Erdoğan anlatılmaz yaşanır. O, bu ümmete Allah'ın bir lüftudur"

Ataş, Erdoğan'ın özelliklerini ise, "cesareti, kararlılığı, titizliği, disiplini, mütevazılığı, güler yüzü..." şeklinde sıraladı.

FOTO:DAH/Arşiv - Programın moderatörü Egemen Bağış, ateşli bir konuşma yaptı.

ESKİ BAKAN EGEMEN BAĞIŞ: "MİLLETİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU..."


Sempozyumda moderatörlüğü üstlenen Egemen Bağış da, Erdoğan'ın "milletin gönlünde taht kurduğunu" söyleyerek, şöyle konuştu; "dünya en ağır ekonomik krizlerden birini yaşarken, ülkesini krizden etkilenmeden çıkarabilen bir lider, batı medyasının sistematik olarak yalanlarla, iftiralarla hedefe koyduğu bir lider, kendi ülkesinde dış odakların piyonu olmuş paralel ihanet çetesinin hedefindeki bir lider, milletin vicdanında ağırlanıp, müebbet muhalefete mahkum olmuş siyasilerin hedefindeki bir lider, milletinin gönlünde taht kurabiliyor.

FOTO:DHA/Arşiv - Mehdi Eker, Erdoğan için "Abdülhamit'ten sonra gelen lider" dedi.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE ESKİ BAKAN MEHDİ EKER: "MİLLET, 160 YILDIR BEKLEDİĞİ LİDERİNİ BULDU..."


Söze, "milletlerin tarihinde Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin sayısı fazla değildir" diye başlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Mehdi Eker, Erdoğan'ı övmek adına Türkiye tarihinde Atatürk'ü "yok saydı", "millet 160 yıldır beklediği liderini buldu" dedi.
Sultan Abdülhamit'i öven Eker, Erdoğan'ı Abdülhamit sonrasında Türkiye'nin beklediği "lider" olarak lanse etti.

Eker şöyle konuştu; "Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe koymalarının sebebi Türkiye'nin duruşunu, yürüyüşünü engellemek, gelişmesini engellemek. Mazlumların ve tüm Ortadoğu coğrafyasının, Afrika'nın, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın umudu haline gelenTürkiye'yi durdurmanın yolu Recep Tayyip Erdoğan'ı tasfiye etmeye çalışmaktır. Şu anda yapılan odur. Ama bu millet yaklaşık 160 senedir beklediği liderini bulmuş, onu Allah da sevdirmiş, kullar da seviyor. O sevgi var olduğu sürece Allah'ın izniyle bunlar galip gelemeyeceklerdir."

Erdoğan'ı "milletin dik duruşunun sembolü" olarak tarif eden Eker, "Öyle iddia edildiği gibi despot bir insan değil. Bu iftiradır. Dolayısıyla sadece duruşu, samimi, tabii, doğaldır. Biz bu süreçte bütün gözlerin aynı 19. yüzyılın sonunda Osmanlı İmparatorluğu'na dikildiği gibi bugün Ortadoğu'ya yeniden biçim ve şekil vermeye çalışanların Recep Tayyip Erdoğan üzerinden bunu yapmaya kalkıştıklarını gördük. Recep Tayyip Erdoğan semboldür. Milletin dik duruşunun sembolüdür. Türkiye'nin büyümesinin, istikrarlı şekilde gelişmesinin sözüne itibar edilir, sözü dinlenir bir ülke olmasının sembolüdür. Eğer Recep Tayyip Erdoğan bertaraf edilirse Türkiye kolay bertaraf edilir" dedi.

FOTO:DHA/Arşiv- Can, Erdoğan için Kur'an da peygamberler için kullanılan "Üsvetün hasene" yani, "güzel örnek" benzetmesini kullandı.

AKP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ RAVZA KAVAKÇI KAN: "ERDOĞAN ÜSVETÜN HASENEDİR..."


AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da, Erdoğan için Kur'an da peygamberler için kullanılan "Üsvetün hasene" yani, "güzel örnek" benzetmesini kullandı. Kan, "Müslümanca duruşu var Tayyip Erdoğan'ın, özgüvenli bir duruşu var. İmam Hatipli insanların hor görüldüğünü, onların 'ölü yıkayıcı' şeklinde etiketlendiği bir dönemde özgüveniyle, dik duruşuyla bir güzel üsvetün hasenedir" dedi.