NATO Liderler Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Vatandaşlık hakkı verilmesi tartışılan Suriyelilerin TOKİ’nin elindeki boş konutlara yerleştirilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı 3.5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak öneriyi eleştiren muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, Suriyelilerin, yıllarca kamplara mahkûm edilemeyeceğini belirterek halka ucuz konut sağlamak için kurulan kurulan TOKİ'nin elinde bulunan boş konutların Suriyelilere verilebileceğini açıklayarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Varşova dönüşü uçakta yaptığı açıklama...

Şu anda vatanlarından hicret ederek, ensar olarak bizi görmüş bize sığınmışlar. Biz bu mültecileri yıllarca kamplarda barınmaya, boş buldukları apartmanların bodrum katlarına mı mahkûm edeceğiz? Bakıyorsunuz bir bodrumda 10-15 kişi tıkış tıkış kalıyor. Böyle olacağına, ilgili bakanlıklarımız, istihbarat teşkilatımız bir çalışma yapsınlar. Kamplar, evler, buralardaki insanlar bir gözden geçirilsin ve bu gelmiş olan Suriyelileri ülkemizin belli yerlerine yerleştirelim. Hatta gerekirse, TOKİ’nin elinde boş konutlar var. Biz nasıl Ahıska Türklerine Erzincan’da konutlar verdiysek, ki onlar bunu taksitlendirdiler ve ödeyecekler, biz bunlara da belirli bir iskân ve istihdam politikası uygulamak suretiyle aynı şeyi yapabiliriz. Mesela çoğu şu an kaçak çalıştırılıyor. Biz diyoruz ki bunlara bir çözüm üretilmeli. Bu insanların içinde doktoru var, mühendisi var, avukatı var, sağlık elemanları, öğretmenleri var, bütün bunlardan ülkemiz istifade edebilir; bunlara vatandaşlık verilebilir.

İLGİLİ HABERKosovalı Türkler: Türk vatandaşlığı Suriyelilerden çok Kosovalı Türklerin hakkıKosovalı Türkler: Türk vatandaşlığı Suriyelilerden çok Kosovalı Türklerin hakkı


BAHOZ ERDAL ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI


Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor.

İLGİLİ HABERFlorya Suriyelilerin tatil yeri oldu!Florya Suriyelilerin tatil yeri oldu!