TRT'nin yeni dizisi "Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin cuma akşamı yayınlanan ilk bölümünde, 1968-1972 dönemi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatipli yılları konu edildi.  Erdoğan’ın lise döneminin yansıtıldığı sahnede, Erdoğan için, "Kasımpaşalı", "Kur'an bülbülü", "Okulun golcüsü" gibi yakıştırmalar yapıldı. Tüm rklam çalışmalarına rağmen 'Erdoğan'lı dizi reytinglerde çakıldı. Reyting sıralamasında totalde1. Arka Sokaklar olurken "Sevda Kuşun Kanadında" sıralamada 32. oldu.

Deniz AYHAN / ANKARA

 
Erdoğan sahneleriyle gündeme gelen dizi, reytingte ise gerilerde kaldı. Yüzde 1.52 reyting alan ilk bölüm, aynı saatlerde yayınlanan Survivor, Kiralık Aşk, Kehribar, Elif gibi program ve dizilerin gerisinde kaldı ve izlenme oranlarında total grubunda 32. sırada, AB grubunda ise 17. sırada yer aldı.

reyting-liste

Aynı günün birincisi Kanal D’de yayınlanan Arka Sokaklar dizisi olurken, TV 8’de yayınlanan yarışma programı Survivor ise ikinci sırayı aldı. Dizinin pazar akşamı yayınlanan tekrarı ise yüzde 0.51 izlenme oranı ile en çok izlenen 95. program oldu.