Erdoğan’ın dün akşam İHH hakkında ‘Bana mı sordular’ açıklaması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Erdoğan’ın durdurulamayan ‘U’ dönüşleri üzerine Twitter’da ‘Savaş b’ isimli bir kullanıcının yandaş yazarları kast ederek attığı tweet binlerce retweet aldı.
İşte o kullanıcının sosyal medyayı sallayan tweet’i:



Erdoğan İHH için ne demişti?
Erdoğan, 2010’da Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından Türkiye vatandaşlarının ölüdürülmesinden bir gün sonra, İHH’ye sahip çıkarak, “İnsanlığın vicdanından süzülen yardım gemileri silahla, zorbalıkla engellendi. Yükü merhamet ve şefkat olan gemiler menzillerine varamadı, kana bulandı” demiş, attığı birçok tweette de bu olaya tepki göstermişti. Erdoğan 2011’de El Cezire Televizyonu’na verdiği söyleşide de “Aslında bu bir savaş nedenidir” demişti.

BİR OLAY İKİ ERDOĞAN

Kürsüye dün çıkan Erdoğan, 6 yıl sonra ‘U’ dönüşü yaparak bunları söyledi:

İsrail - Türkiye anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götürenlere "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz?" dedi.