2009 yılında Davos’taki ‘one minute’ çıkışı ve 2010 yılındaki kanlı Mavi Marmara gemisi baskını krizinin ardından bitme noktasına gelen Türkiye-Suriye ilişkileri Roma’daki dünkü diplomasi trafiğinin ardından yeni bir sürece girdi. Bugün de Başbakan Binali Yıldırım, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv-Ankara ilişkilerinin normalleşmesine yönelik varılan anlaşma hakkında eş zamanlı basın toplantısı düzenledi. Karşılıklı verilen ‘tavizlerin’ ardından iki ülke ilişkileri için yeni bir sayfa açıldı.

İsrail'le 'normalleşmenin ardından' Mavi Marmara'ya ilişkin "o görüntüler" yeniden gündeme geldi. Dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baskının ardından yaralı olarak getirildiği Türkiye'de, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mavi Marmara’nın 10. şehidi Süleyman Uğur Söylemez’in evinde Kur’an-ı Kerim okumuştu. O görüntüler günlerce dünya medyasında yer bulmuştu.

İLGİLİ HABERİsrail,Rusya derken gözler Türkiye-Suriye ilişkilerine çevrildiİsrail,Rusya derken gözler Türkiye-Suriye ilişkilerine çevrildi