Mehmet YİRUN ERGENE (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’ne bağlı Yulaflı Mahallesinde duvarlarındaki büyük çatlaklar nedeniyle eğitime kapanarak yıkılan okul binasındaki Atatürk portreleri ve büstünün gelişi güzel olarak bahçede bırakılması tepkilere neden oldu. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.
Ergene’ye bağlı Yulaflı Mahallesi’nde 1990 yılında eğitim başlayan anaokulu ve ilkokul duvarında, geçtiğimiz yıl büyük çatlaklar meydana geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü, çatların tehlikeli boyuta ulaşmasının ardından geçen ay eğitime kapanmasına ve yıkılmasına karar verdi. Öğrenciler ise başka okullara nakil edildi. Ergene Belediye Başkanlığı’na ait iş makineleriyle okul binası yıkılarak hafriyatı temizlendi. Ancak sınıflardan çıkarılan Atatürk portreleri ve Atatürk büstü gelişi güzel olarak bahçede bırakıldı. Yulaflı Mahallesi sakinleri, Atatürk’e büyük saygısızlık yapıldığını ifade ederek tepki gösterdi.
“SONRADAN GETİRİLDİĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ”
Ergene Belediye Başkanı CHP’li Rasim Yüksel, yıkım sırasında Atatürk büstünün ve portrelerin okul bahçesinde olmadığını ifade ederek, “Yıkımı biz yaptık, ancak Atatürk büstü ve portreler bahçede yoktu. Okul müdürlüğü gerekli temizliğin yapıldığını ve yıkıma hazır olduğunu söyledi. Biz de sadece gidip yıktık. Bu yıkım sırasında herhangi bir şekilde okuldan büstü çıkarmadık, oraya sonradan getirildiğini tahmin ediyoruz” dedi.
KAYMAKAM: İNCELEME BAŞLATILDI
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, yıkılan okulun bahçesinde bırakılan Atatürk büstü ve portrelerinin kendilerini çok üzdüğünü ve konuyla ilgili inceleme başlattıklarını ifade ederek, “Konuyla ilgili incelemeyi başlattık. Atatürk büstü ve portrelerinin oraya kimler tarafından bırakıldığını inceliyoruz. Konuyu aynı zamanda Tekirdağ Valiliği’ne ilettik. Gerekli inceleme yapılacak” diye konuştu.
MUHTARLIĞA TESLİM EDİLDİ
DHA