Terör, dış politikadaki sorunlar ve dokunulmazlık ile başlayan partiler arası sert kutuplaşma ile MHP’deki iç karışıklık gibi gelişmeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “Türkiye bir erken seçime gidebilir" yorumuna neden oldu.
ANKARA- SÖZCÜ

Kılıçdaroğlu ‘’Erken seçimin işaretleri de var. Bu tablo, bu yönetim tarzı Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyabilir her an için” dedi. Ankara kulislerinde uzun süredir MHP ve HDP’nin yüzde 10 barajına takılacağı umudu ile AKP’nin erken seçime gideceği konuşuluyor.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı TV proğramında, “Türkiye bir erken seçime gidebilir. Erken seçimin işaretleri de var. Bu tablo, bu yönetim tarzı Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyabilir her an için” dedi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin “Erken seçim bekliyor musunuz” sorusunu yanıtladı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 'Erken seçimden söz etmek ihanet olur' sözlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir erken seçime gidebilir. Erken seçimin işaretleri de var. Bu tablo, bu yönetim tarzı Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyabilir her an için. Biz seçim hazırlığını zaten yapıyoruz’’ dedi.