İZMİR'de 2013 yılında eşi tarafından alıkonulduğu gerekçesiyle polise şikayette bulunan ve 2015 yılında hayatını kaybeden 1 çocuk annesi Şehnaz G.'nin eşi Nurettin G.'nin yargılanmasına devam edildi. Şehnaz G.'nin babası Hasan Fehmi Ekici, kızının eşinden şiddet gördüğünü, buna bağlı olarak rahatsızlanıp hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Dava, Şehnaz G. ile ilgili hastane raporlarının istenmesi için ertelendi.
İzmir'de yaşayan 1 çocuk annesi Şehnaz G., iddiaya göre 2013 yılında 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde eşi Nurettin G. tarafından zorla alıkonuldu. Şehnaz G.'den haber alamayan arkadaşlarının durumu ailesine bildirmesi üzerine ortaya çıkan olayın ardından Şehnaz G., polise gidip şikayette bulundu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Şehnaz G.'nin eşi Nurettin G. hakkında, 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla dava açıldı. Dava sürerken, Şehnaz G., rahatsızlandı, tedaviye başlandı, ancak teşhis konulamadan talihsiz kadın geçen yıl hayatını kaybetti.
Şehnaz G.'nin hayatını kaybetmesi üzerine hukuk mücadelesini babası Hasan Fehmi Ekici sürdürdü. Karşıyaka 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün 3'üncü duruşması yapıldı. Duruşmaya, Şehnaz G.'nin babası Ekici, tutuksuz sanık Nurettin G. ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.
DURUŞMA ERTELENDİ
Duruşmada konuşan baba Ekici, "Kızım kocası tarafından 9 gün boyunca evde tutuldu. İş arkadaşları durumu fark edince bize haber verdi ve olay ortaya çıktı. Kızımın rahatsızlığıyla ilgili bir teşhis konulamadan hayatını kaybetti. Ben kızımın ölümünde eşi Nurettin G.'nin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Kızım daha önce şiddet görüyordu" dedi. Savunmasını daha önce yapan tutuksuz sanık Nurettin G. herhangi bir şey söylemezken, duruşma Şehnaz G.'nin hastane raporlarının istenmesi ve gönderilmesinin beklenmesi için 30 Haziran'a ertelendi.
DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
Davaya katılma talepleri kabul edilmeyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri, duruşma sonrası basın açıklaması yaptı. 'Adalet biziz susmayacağız', 'Kadın cinayetlerini durduracağız' ve 'Asla yalnız yürümeyeceksin' sloganları atan grup adına konuşan Halil Adaşlık, "Şehnaz G., kendisine sistematik olarak şiddet uygulayan kocası tarafından darp edildikten sonra tanı konulamayan bir beyin hastalığına yakalandı. Şehnaz kardeşimiz, uzun süre mücadele ettiği hastalığa yenik düştü ve hayatını kaybetti. Bizler, platform olarak Şehnaz G. için adalet sağlanana dek bu davanın takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kadın cinayetlerine uygulanan ceza indirimlerine karşı olduğumuzu buradan haykırıyoruz" diye konuştu.

DHA