Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM İdari Amiri Erkan Haberal, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP milletvekilleri ve ailesi katıldı.

kilicdaroglu
Engin’in naaşı TBMM önüne getirildikten sonra, Engin’in özgeçmişi okundu. Engin’in özgeçmişinin okunmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Engin’in cenazesi, cenaze arabasına kondu. Engin için Kocatepe Camii’nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak ve Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

GÜROL ERGİN KİMDİR?

1 Haziran 1944'te Samsun'da doğan Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi Gürol Ergin, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. Atatürk ve Hacettepe Üniversitelerinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1978'de Doçent, 1990'da Profesör oldu.

ergin
Hacettepe Üniversitesi'nde; Senato Üyeliği, Mezuniyet Sonrası Eğitimi Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Gıda Bilimleri ABD Başkanlığı ile Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Sanat Kurumu'nun 2. Başkanı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın Başkanı olarak hizmet verdi. 1996'da FAO "Gümüş Para", 2000'de Akdeniz Gazeteciler Derneği "Yılın Sivil Toplum Örgütü Yöneticisi", 2002'de ADD "Atatürkçülük", 2005'te Muğla Hamle Gazetesi "Yılın En İyi Milletvekili", 2006'da Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından "Yılın Milletvekili' ödüllerini aldı. 22. Dönem Muğla Milletvekili. Almanca bilen Ergin, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP' den Muğla milletvekili seçilmişti.

İHA