Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, Bursa'da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput ile eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile işadamlarının sorgulamaları, Bursa Emniyet Müdürlüğü Acemler'deki Kaçakcılık ve Organize Şubesi ile yeni yapılan ve hizmete girmeyen Nilüfer İlçesi'ndeki hizmet binasında sürüyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamları arasında bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nen eski başkanı ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile iki oğlu, Yusuf Şaylı, Eyüp Karakuş, Sami Şentürk de bulunuyor. Operasyon kapsamında Bursa'nın önde gelen işadamlarından Ferudun Kahraman hakkında ise yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

ESKİ DAİRE MÜDÜRLERİ DE GÖZALTINDA

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün sürdürdüğü operasyon kapsamında, Bursa'da Şahabettin Harput'un valilik yaptığı dönemlerde görev alan Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar dün Vergi Dairesi eski Müdürü İbrahim Soydan ise bu sabah gözaltına alındı. Onlar döneminde yapılan atamalar ve kesilen vergi cezaları teker teker inceleniyor. Ankara'da yakalandıktan sonra Bursa'ya elleri arkadan kelepçeli olarak getirilen eski Vali Şahabettin Harput hakkındaki, Gülen Cemaati'ne bağlı Özel Bahar Hastanesi'ne İl Özel İdaresine ait binayı usulsüz vermek ve döneminde kurulan ve emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı kapatılan Orhangazi Üniversitesi'nin kuruluşundaki usulsüzlüklerin yanı sıra yeni iddialar da eklendi.
şahabettin-harput

HER PERŞEMBE BİR İŞADAMINI ZİYARET

Buna göre Vali Harput'un, haftanın her perşembe günü yanında polis ve vergi dairesi müdürleri ile ziyaretine gittiği bir işadamı ile öğle yemeği yediği, daha sonra ise Fettullah Gülen Cemaati'nin kasası olarak bilinen halen aranmakta olan Cansun Sarayıldız'ın adamlarını bu işadamına gönderdiği iddia ediliyor. İşadamından, 'Vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmayacak' mesajı vererek 'Himmet' adı altında para aldıkları iddiasıyla ilgili soru yöneltildiği belirtildi. Bu iddiaların, gözaltında tutulan eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Vergi Dairesi Müdürü İbrahim Soydan'a da sorulduğu kaydedildi.

'SAYI ARTACAK' İDDİASI

Gözaltına alınan kişilerin isimlerini vermekten kaçınan yetkililer bu sayının 120'e ulaşabileceğini öne sürdü. OHAL kapsamında gözaltı süresinin 30 gün oluduğunu hatırlatan yetkililer, şüphelilerin bazılarının sağlık kontrollerinin emniyet müdürlüğüne gelen doktorlar tarafından yapıldığını kaydetti.

DHA