MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin  10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı'nın yapılacağını açıklamasının ardından bir genel başkan adayı daha ortaya çıktı. 21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak, genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Sazak, yaptığı yazılı açıklamada 1 Kasım seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi tablonun Ülkücü harekette, kongrenin zaruret haline geldiği inancını doğurduğunu belirtti. Camianın bu süreçten birliğini kaybetmeden çıkabilmesi için, genel merkezin de içinde olacağı bir kongre sürecinin gerçekleşmesi gerektiğini ilk günden beri dile getirdiklerini kaydeden Sazak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aldığı kongre kararını “MHP mensuplarının taleplerinin genel merkez tarafından yerine getirilmesi” olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Hukuki süreçle ilgili belirsizliğin devam ettiğini belirten Sazak, “Bu belirsizlik partimizi bir ayrışmaya götürmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin yaşadığı zor günlerin içinden çıkabilmesi Türk milliyetçilerinin iktidarına bağlıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve ülkücü kadroların milletimizi geleceğe güvenle taşıyacak güce ve birikime sahip olduğunu bilmek yarınlara güvenle bakmamızı sağlıyor. Dava arkadaşlarımın da bu inançta olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Sazak, şahsıyla ilgili adaylık açıklamasını önümüzdeki hafta yapacağını kaydederek, kongrenin partiye, ülkeye ve millete hayırlar getirmesini diledi.  ANKA