Olay, akşam saatlerinde İpekyol Mahallesi'nde meydana geldi. Barış Apartmanı'nın 3'üncü katında ağlayan 3 çocuk görenler, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, kimsenin kapıyı açmadığı evdeki çocuklar için itfaiyeden yardım istedi.

kilit2 Foto: DHA


Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdivenle çıktıkları balkondaki çocukları aşağı indirdi. Saatlerce evde yalnız oldukları belirtilen çocuklara su içirilip Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

kilitsu Foto: DHA


Ailesinin Suriye'den Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, oradan da Şanlıurfa'ya geldiği belirtilen 3 kardeş, Çocuk Yuvası'nda koruma altına alındı. Polis çocukların ailesine ulaşmak için çalışma başlattı.

kilit3 Foto: DHA


Şırnak’ın Silopi ilçesinden Şanlıurfa’ya göç ettikleri öğrenilen ve anneleri tarafından evde kilitli bırakılan çocuklar, polis aracına bindirilmek istenince kardeşlerin en büyüğü olan Fera, polisin kucağındaki küçük kardeşi Ceda’ya sarılarak uzun süre bırakmak istemedi. Polisin "Sizi annenize götüreceğiz" demesi üzerine ikna olan Fera, kardeşleriyle birlikte polis aracına bindirildi. İHA