Şenol GEZER/SÖZCÜ
İstanbul Fatih'de meydana gelen olayda bir kahvehaneye kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hafif şekilde yaralandı.




Saldırı, dün saat 21.10'da Fatih, Eminönü, Küçükpazar Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehaneye yönelik gerçekleşti. İddiaya göre, kahvehane önüne önüne gelen kimliği belirsiz iki kişi, yanlarında getirdikleri silahlarla kahvehanede oturan vatandaşların üzerine ateş açtı. Saldırganlar daha sonra yaya olarak olay yerinden kaçtı. Eylemi erken farkeden bir kişinin uyarısı üzerine kahvehanede oturan vatandaşlar yere yattı, bir kişi omzuna isabet eden kurşun sonucu hafif yaralandı. Yaralı olay yerine çağırılan ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İEM'e bağlı ekipler, operasyon başlattı.

[caption id="attachment_1088464" align="alignnone" width="670"] FOTO: DHA - Fatih'te kahvehaneye silahlı saldırı: 1 yaralı[/caption]

SALDIRILAR ÖNLENDİ
Öte yandan TEM Şube, eylem hazırlığı yapan kanlı örgüt DHKP-C üyesi 3 militanı 3 tabancayla gözaltına aldı. Militanların üzerinden eylem planları çıktı. Teröristler, TEM'de sorguya alındı.