Lider Başakşehir'in berabere kalarak 2 puan kaybettiği haftada ligin ikincisi Beşiktaş ve üçüncüsü Fenerbahçe arasındaki derbi kritik öneme sahipti. Peki bu kritik karşılaşma nasıl sonuçlandı? Çekişmeli geçen karşılaşmada iki tarafta gol atmayı başaramadı ve kritik Fenerbahçe Beşiktaş derbisi 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe BEşiktaş maçının özeti için tıklayınız

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇINDAN ÖNEMLİ ANLAR


83DK Sert ve hızlı kesti Van Persie arka tarafa. Fabri yumrukla uzaklaştırdı. Seken topa ceza sahasının sol önünde Alper vurabilirdi ama Volkan'la çarpıştılar.
82DK Çok kalabalık ceza sahası.
81DK Sarı Kart Duško Tošić
81DK Fenerbahçe sağ taraftan kazandığı topla hızlı çıktı. Topu Lens'le buluşturdu, Lens sıyrıldı rakibinden ama Tosic sert bir faulle durduruyor onu. Van Persie serbest vuruşu kullanacak.
80DK Bir türlü savunmadan çıkamıyor Beşiktaş. Fenerbahçe önde baskıyla rahat bırakmıyor rakibini.
79DK Mehmet Topal'ın sakatlığı sonrası oyun bir buçuk dakikaya yakın durdu. Şimdi Beşiktaş'ın hücumuyla devam ediyor. Siyah beyazlılar kendi yarı alanında pas yapıyor.
77DK Beşiktaş savunmadan topu çıkarırıken çok kritik bir hata yaptı, Lens pası kesip topu aldı. Sol tarafa doğru topla gidip ara pasını Volkan'ın önüne bıraktı. Volkan içeri çevirdiği top savunmadan sekip Fabri'nin ellerinde kaldı. Çok hızlı Fenerbahçe uzun süredir ilk kez. Gol fırsatı doğabilirdi.
76DK Moussa Sow oyundan çıkıyor, Jeremain Lens oyuna giriyor.
76DK Beşiktaş sağ tarafta Cenk ve Kerim'le topu kaptı. Cenk topu Kerim'in önüne bırakmak istedi ama savunma kesip topu taça atıyor.
76DK Uzun top sonrası önce Marcelo kafayı vurdu, sonra Gökhan topu uzaklaştırdı.
75DK Tempo çok düştü son iki dakikadır. Fenerbahçe rakip sahaya yerleşti, boşluk arıyor.
74DK Sola açılan topu Hasan Ali yeniden ortaladı, savunmadan sekti, Fabri'nin kucağında kaldı.
73DK Kjaer kazanılan serbest vuruş sonrası rakip yarı alana kadar çıktı, ortayı yaptı ama savunma kafayı vurup uzaklaştırıyor. Taç sonrası Josef çizgiden içeri çevirdi topu, ceza alanında bomboş alana gönderdi ama Fenerbahçe'den de kimse yok.
72DK Şimdi Fenerbahçe rakip alanda. Beşiktaş rakibini karşılıyor.
72DK Fenerbahçe uzun bir aradan sonra hücuma çıktı, Beşiktaş Kerim'le hızlı hücuma çıkmaya çalışırken ikinci topu da kaptı ama ceza yayına seken topta Van Persie'ye Tosic şut şansı tanımadı.
70DK Beşiktaş duran top sonrası yine topun hakimi rakip sahaya yerleşti. Gökhan Gönül savunma derinliğinden sağ çizgide Oğuzhan'a attığı uzun bir pasla takım arkadaşını buldu ama Oğuzhan topu oyunda tutamıyor.
69DK Beşiktaş bu kez Volkan Şen'in topa elle müdahalesi sebebiyle sağdan serbest vuruşu kazandı. Topun başında yine Oğuzhan, ortası yine savunmadan döndü.
68DK Cenk bir kez daha ikili mücadele faulü kazanıyor. Oğuzhan'ın içeriye ortası kısa, sonrasında savunmadan seken topa da Josef müdahale edip taça gönderiyor. Beşiktaş sağdan Gökhan Gönül'le taçı kullanıyor.
67DK Ardından Fenerbahçe topu kazanıp topu hızla sol taraftaki Volkan'la buluşturdu ancak Beşiktaş savunması geçilmiyor. Sonuç aut.
67DK Beşiktaş duran top sonrası Fenerbahçe savunmasını hazırlıksız yakalamak istedi ama Oğuzhan'ın pası Aboubakar'ın arkasında kalınca sonuç çıkmadı.
66DK Volkan sol taraftan topla hücuma çıkmak istedi yine ama topu oyunda tutamayınca taçı işaret etti hakem.
64DK Fenerbahçe savunmada kaptığı topla Alper ve Volkan'la hızlı çıkmak istedi. Volkan önce topu kaptı, sonra hızla alan kat etti. Sonra da Alper'e topu verip savunmanın arkasına koştu ama Alper'in çok hızlı.
63DK Aboubakar maçta ilk kez topla buluştu. Kaptığı topla ceza yayı üzerinde savunmanın üzerine üzerine gitti ama karşısında üç kişiyle duran Fenerbahçe vuruşunu kaleye gidemeden kesti.
62DK Oğuzhan içeri sert kesti, Marcelo vurdu ama top farklı dışarı gidiyor.
62DK Bu kez Beşiktaş pas yaparak hücuma çıkmak isterken faule maruz kalıyor. Oğuzhan sağ taraftan atışı kullanacak, ceza sahası çok kalabalık.
61DK Fenerbahçe soldan bir uzun topla geldi, Volkan korneri kazandırdı. Alper bu kez arka direğe, yüksek attı. Fabri çıkıp alıyor.
60DK Quaresma oyundan çıkıyor, Aboubakar oyuna giriyor.
59DK Beşiktaş vuruş sonrasında hızlı çıkmak istedi, Kerim Frei solda savunmayı karşısına aldı ama savunmayı geçemedi. Taç.
59DK Penaltı noktasının arkasına kesti Alper, savunma karşıladı.
58DK Fenerbahçe yine sağ taraftan Alper'le faulü kazandı. Topun başında yine Alper var, ceza sahası çok kalabalık.
57DK KAÇTI! Fenerbahçe bir uzun topla daha bu kez sol tarafta Robin van Persie'yle topu buluşturdu. Onun boşalttığı alana girip ceza alanında kaleye sokulan Josef'in önüne yerden bıraktı Hollandalı, Josef'in vuruşu zayıf kaldı yandan dışarı gitti. Beşiktaş savunması rahatsız etmese daha iyi bir vuruş yapabilirdi Brezilyalı.
56DK Ricardo Quaresma topsuz alanda Hasan Ali'ye yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor.
55DK Ön tarafta Van Persie'nin karşıladığı top yeniden sağ tarafta bekleyen Q7'ye geldi, bir orta daha, yine ön tarafta Van Persie uzaklaştırıyor.
55DK Ön direğe kullanılan korneri savunma kesti ama sonrasında Quaresma sağa açılan topla hücuma devam edip faulü kazandırıyor. Bu kez de sağ taç çizgisinin oradan serbest vuruşu kullanıyor.
54DK Beşiktaş sol taraftan atışı kullanıp topu sağ kanattaki Quaresma'ya giden bir uzun topla buluşturdu. Portekizli ceza alanı içinde alan bulamasa da korneri kazandırdı.
53DK Serbest vuruş sonrasında top orta sahada, bir o takıma, bir bu takıma gidip geldi. Tolgay faulü alıp takımına topu kazandırıyor.
52DK Brezilyalı savunmacı uzun kullandı atışı ama ceza sahası önünde hava topuna çıkan Cenk Tosun faulü yapınca hücum başlamadan bitti.
52DK Fenerbahçe bu kez önde basarken Van Persie, Marcelo'ya faul yaptı.
51DK Bu kez sol taraftan taçı kazandı sarı-lacivertliler. Hasan Ali uzun kullandı, sonrasında Beşiktaş Q7 ve Gökhan Gönül'le kapattı o bölgeyi.
51DK Beşiktaş ikinci yarıda henüz hücum yapamadı. Fenerbahç yeniden topu kazandı. Yine atakta.
50DK Direkt kaleye vurdu Hollandalı çok sert ama büyük farkla dışarı gidiyor.
49DK Fenerbahçe aut atışından hemen sonra baskıyı yapıp bir kere daha hızlı çıktı. Bu kez de Sow'u kaçırmaya çalıştı, Senegalli'ye yapılan faul sonrası sağ taraftan serbest vuruşu kazandı. RVP topun gerisinde.
48DK AZ FARKLA! Sarı-lacivertliler soldan geldi, bir ortayla arka taraftaki RVP'yle topu buluşturdu, Hollandalı göğsüyle kontrol edip sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu, top yandan az farkla dışarı gitti.
48DK Fenerbahçe ikinci yarıya çok dinamik başladı. Sağlı sollu hücumlar geliyor, Beşiktaş henüz karşı yarı sahaya geçemedi.
47DK Volkan Şen hızlı başladı ikinci yarıya soldan çok hızlı geldi topla verkaça girmek istedi Josef'le yerde kaldı. Hakem oyna diyor.
46DK Aatif oyundan çıkıyor, Volkan Şen oyuna giriyor.
46DK İkinci yarıya Fenerbahçe başladı.
45DK Hakem düdüğü çalıyor. Kadıköy'de ikinci yarı başlıyor.

1. YARI
45+2DK Fabri'nin aut atışı sonrası hakem ilk yarıyı bitiriyor.
45DK FABRİ SON ANDA! Van Persie arkaya çok tehlikeli kesti, iki sarı-lacivertli kafayla topa uzanacakken Fabri'nin müdahalesiyle top dışarı gitti. Hakem topun Fenerbahçeli bir isme çarparak dışarı gittiğini işaret etti. Sonrasında oyuncular arasında tartışma yaşandı.
45DK Pozisyon sonrası Fenerbahçe hücuma devam etti. Sağ tarafta Şener faulü aldı, Van Persie ceza sahasının sağ yanından serbest vuruşu kullanıyor.
44DK Sonrasında Fenerbahçe hızlı paslarla hücuma çıkmak istedi. Tosic yarı saha çizgisinde van Persie'nin savunma arkasına attığı topu eliyle kesti, hakem düdüğü çaldı, topu Fenerbahçe'ye verdi ama sarı kart çıkarmadı. Büyük tepki var.
43DK Fenerbahçe bir uzun topla daha Beşiktaş ceza sahasını karıştırmak istedi ama Marcelo kafayla uzaklaştırıyor. Sonuç yok.
41DK Yarı sonunda iki ekibin de temposu biraz düştü. Fenerbahçe sağdan sola topu pasla getirip Hasan Ali'yi bir ara pasla çizgiye indirmek istedi ama pas çok hızlı bir şekilde dışarı gitti.
40DK Atış sonrası sağ tarafta savunmaya baskı yaparak bir fırsat yaratmaya çalıştı Fenerbahçe ama Sow ayağını tehlikeli kaldırınca hakemin düdüğü çalıyor.
39DK İki tarafın da hücum için rakip alana yerleşmekte zorlandıkları bir iki dakikanın ardından Fenerbahçe yerleşip pas yapma şansı buldu. Bu kez de Beşiktaş sağda Şener'e baskı yapıp topu kaptı. Sol taraftan hücumu başlattı ama önce Şener'e, sonra Josef'e takıldı. İki taç atışının ardından Oğuzhan'ın isabetsiz pasıyla Fenerbahçe topu tekrar aldı.
37DK Fenerbahçe, Beşiktaş'ın sağ kanadından gelmeye çalıştı yine ama Tolgay ve Gökhan orayı kapatıyor. Topu kapıyor.
36DK Fenerbahçe endirekt vuruş sonrası rakip sahaya yerleşip sağdan savunma arkasına sızan Şener'i uzun pasla çizgide topla buluşturdu, Şener topu gelişine bir ortayla ceza sahasına gönderdi ama çok uzun. Top için yapılan hava mücadelesinde de hakem faulü işaret etti. Sonuç yok.
35DK Yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Savunmanın önünde sırtı dönük topla buluşan Cenk Tosun ofsayt pozisyonundan topla buluştu.
35DK Siyah-beyazlılar pas yaparak rakip savunmada boşluk arıyor. Fenerbahçe takım olarak kendi yarı sahasında topun arkasında rakibi karşılıyor.
34DK Bu kez de Beşiktaş rakip yarı alana yerleşti.
34DK Beşiktaş sol tarafı zorlamaya devam ediyor. Bu kez de Oğuzhan oraya gelip topu ceza sahasına göndermek istedi. Ama sonuç taç, Adriano uzun kullanmak için gelip son anda vazgeçti.
33DK Beşiktaş soldan geliyor. Quaresma sol kanada geçti, topla çizgiye indi ama önünde iki Fenerbahçeli var, Şener ortasını kesip topu uzaklaştırdı.
32DK Fenerbahçe'nin yaklaşık 4-5 dakikadır süren baskısı ve hücumu son buldu. Sol tarafa uzayan top sekip Fabri'nin ellerinde kaldı.
30DK AZ FARKLA DIŞARIDA! Alper kornerde ön direğe sert gönderdi. Seken topu Mehmet Topal kale sahasına gönderdi, savunma tekrar sağa attı. Alper sağdan yeniden ortaladı. Top yine savunmadan sekip bu kez penaltı noktası üzerindeki Skrtel'in önüne sekti. Slovakyalı yakın mesafeden gelişine vurdu, top dışarı gitti. Maçın en net gol fırsatı kaçtı.
29DK Fenerbahçe hücumu yine sağ taraftan sürüyor. Şener çizgiye indi, Quaresma'nın müdahalesiyle takımına korneri kazandırdı. Alper köşe vuruşu için topun başında.
29DK Alper arka tarafa doğru çok sert kesti. Top savunmadan sekip yere indi ama Fenerbahçelilerden önce siyah-beyazlı savunma topu uzaklaştııp şut şansı vermiyor.
28DK Beşiktaş son birkaç dakikadır hücuma çıkmakta zorlanıyor. Fabri'nin taça giden aut atışı sonrası kullanılan atışın ardından Fenerbahçe rakip ceza alanının sağ tarafından bir serbest vuruş daha kazandı. Bu kez de Alper topun başında.
26DK HAKEM GOL DEMİYOR! Fenerbahçe yine rakip yarı alanın ortasından ceza sahasına bir topla Beşiktaş savunmasının arkasına sızdı. Fabri çıkmak için topu aldı, Sow hava topu mücadelesinde Fabri'ye faul yapınca kontrol edemediği topu Van Persie'nin ağlarla buluşan topu gol değeri kazanmadı.
24DK Beşiktaş yine sağdan gelmeye çalıştı ama ortaları savunma uzaklaştırıyor.
23DK KONTROL EDEMEDİ! Fenerbahçe bu kez de ceza sahasına ortadan Van Persie'yi kaçırmak istedi. Alper'in uzun pasıyla Hollandalı buluştu ama kontrol edemedi. Top Fabri'de kaldı.
22DK SON ANDA SEKTİ! Van Persie'nin kullandığı serbest vuruş ceza sahasının ön tarafına kısa düştü. Top geriye çıkarıldı, bir vuruş geldi, şut Sow'un ayağından sekince hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
21DK Bu kez Fenerbahçe pas yapıyor rakip yarı sahada. Alper topu alıp dönmeye çalışırken Atiba arkadan rahatsız etmek isteyerek bir faul yaptı.
21DK Orta alanın sağ tarafında üst üste top kayıpları oldu, önce Şener'in topla çıkma çabasını Beşiktaş orta sahası kesti, ardından Beşiktaş hızlı hücuma çıkmak isterken Fenerbahçe savunması engel oldu. Göçek, Fenerbahçe lehine faul düdüğünü çalıp pozisyonu durdurdu.
20DK Fabri'nin uzaklaştırdığı topa vurmak için kafa topuna çıkan Gökhan Gönül ve Hasan Ali havada çarpıştı. Gökhan Gönül'ün sakatlığı sebebiyle oyun bir süre durdu.
19DK Fenerbahçe rakip hücumun devamında sol tarafta topu kapıp Van Persie'yi savunma arkasına kaçırmak istedi, Fabri bir libero gibi çıkıp topu uzaklaştırdı.
18DK Konuk ekip bu kez rahatlıkla rakip ceza sahası çevresine yerleşti. Pas yaptı. Atiba'nın soldan sağa uzun pasıyla Qaresma ön direğe ortayı yaptı ancak Kjaer'den izin yok.
17DK OFSAYT! Fenerbahçe orta sahada yaptığı baskıyla bu kez çabuk kaptığı topla, çabuk çıktı. Alper'in ara pasıyla Moussa Sow, Fabri'yle baş başa kaldı ancak yardımcı hakem bayrağı çekiyor.
16DK Faul sonrası atak tazelendi. Bu kez de uzun topla Kerim'i kaçırmak istedi Beşiktaş ama sonuç yok. Fenerbahçe ters kanatta Hasan Ali'yle bulduğu boşluğu değerlendirdi, Hasan Ali çizgiye kadar topla gitti ama ortası ceza yayına, kimsenin olmadığı yere.
16DK Beşiktaş bu kez sol tarafta pas yaparak rakip ceza sahasına yaklaşmayı başardı. Kerim Frei'a yapılan faulle hücum kesildi.
15DK Şu an konuk ekip pas yapıyor ve topun sahibi. Fenerbahçe rakibini yarı sahasında karşılıyor, takım olarak topun arkasına geçip rakibini bekliyor.
15DK Beşiktaş'ın pas yaparak sağ kanattan Gökhan Gönül'ü kaçırmak için bir teşebbüsü daha başarısızlıkla sonuçlandı.
13DK Simon Kjaer hava topu mücadelesinde eliyle rakibine müdahale edince sarı kartı gördü.
13DK Beşiktaş pas yaparak çıkmakta çok zorlanıyor. Ancak Fabri'nin uzun topunu indirmek için çıkan Cenk Tosun hava topunda faulü alıp takımını rakip sahaya çıkardı.
12DK İkili mücadele sırasında topsuz alanda sakatlanan Kjaer'in sakatlığı sebebiyle oyun bir süre durdu. Şimdi Fenerbahçe'nin hücumuyla yeniden hareketlendi.
11DK Şimdi Beşiktaş sol tarafa uzun bir topla ceza sahası yanında Oğuzhan'ı topla buluşturdu. Yetenekli oyuncu içeri sokuldu Kerim Frei'la bir verkaça girmek istedi. Ancak savunmadan izin yok. Top uzaklaştırıldı.
10DK Beşiktaş'ın rakip sahaya çıkmak için gösterdiği bir çaba daha sonuçsuz. Fenerbahçe'nin sağdan uzun topla hücuma çıkma denemesi de Fabri'nin kucağında sonlanıyor.
10DK Fenerbahçe topu kazanmasının ardından geride pas yaptı. Yine sol taraftan Hasan'ı uzun bir topla kaçırmak istedi ama Göçek düdüğünü çalıp oyuncunun ikili mücadelede faul yaptığını işaret etti.
9DK Beşiktaş şimdi Fenerbahçe baskısını geçip rakip sahaya yerleşmenin bir yolunu arıyor. Fenerbahçe boş alan veya boş adam bırakmamak için çok hareketli basıyor. Sağ taraftan hücuma çıkma çabası sarı-lacivertliler lehine taçla sonuçlandı.
8DK Fenerbahçe önde baskı yaparak Beşiktaş'ın hücuma çıkmasına izin vermiyor. Önce Josef sonra Robin van Persie siyah-beyazlıların topu ileri göndermesine izin vermedi ama hakemin faul düdüğü ikisini de durdurdu.
7DK Ev sahibi bir süre saha rakip ceza sahası çevresinde pas yaptı. En sonunda sol  çaprazdan Sow ceza sahasına orta yaptı ama Fabri çıkıp aldı.
6DK Sarı-lacivertliler bu kez de taç atışı sonrası topu dolaştırıp sağdan geldi. Alper Potuk içeri sokulup ortayı yaptı. Tosic taça gönderdi. Fenerbahçe baskıyı artırıyor.
6DK Fenerbahçe yine soldan çok hızlı geldi. Mehmet Topal uzun bir pasla, Hasan Ali soldan savunmanın arkasına kaçırdı ama Gökhan Gönül yetişip eski takım arkadaşının önünü kapattı, topu taça attı. Fenerbahçe hücumu sürüyor.
5DK FABRİ SON ANDA! Hasan Ali'yle soldan çizgiye indi Fenerbahçe, ortasında Fabri çıktı ama topa zorlukla uzandı, son anda kontrol etti. Sektirse van Persie vuruşu yapmak için bekliyordu.
4DK Fenerbahçe topu ayağına alır almaz, Beşiktaş şok bir baskı yapıyor. Sağ çizgide bu baskı taç atışından topu Beşiktaş'a getirdi. Ama atış sonrası sonuç çıkmadı. Şimdi Fenerbahçe soldan hücumda.
2DK Beşiktaş geriden pas yaparak yeniden hücumda. Tolgay'ın sağ tarafa uzun pasında Gökhan Gönül topla buluştu, Quaresma seken topu aladı ama savunmayı geçemedi. Gökhan Gönül topu ayağına alır almaz ıslıklar yükseliyor.
1DK Beşiktaş maçın ilk hücumunda serbest vuruşu kazandı ancak topa sahip olamadı. Yarı sahada topu kapan Fenerbahçe sağ taraftan hızlı gelmeye çalıştı ama siyahlı-beyazlı savunmadan izin yok.