Fenerbahçe Beşiktaş bu akşam tarihlerinde 341. kez karşı karşıya gelecekler. Süper Lig 13. haftasından karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında şu anda altı puan farkı bulunuyor. Kadıköy'e deplasmana gidecek olan Beşiktaş hem dört puan farkını korumak istiyor hem de namağlup ünvanını kaybetmek istemiyor. Fenerbahçe ise galibiyet serisine Beşiktaş ile devam ederek seyirci desteğini de arkasına alarak aradaki puan farkını bire düşürmek amacında. Peki Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta başlayacak? Maçın hakemi kim? Maç hangi kanaldan yayınlanacak? İşte detaylar...

Fenerbahçe - Beşiktaş maçı Süper Lig'in bu sezon ilk yarısında oynanacak son derbi. Lige kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, kısa sürede toparlanarak bir galibiyet serisi yakaladı. Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son dört maçın hepsini kazandı. Bu maçlarda toplam 15 gol atmayı başaran Fenerbahçe, sadece 2 gol yedi. Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş ise teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yeni sezona Alanya galibiyeti ile başladı. 12 haftada hiç yenilmeyen Beşiktaş, son dört haftada 2 galibiyet 2 beraberlik alabildi. Beşiktaş, Başakşehir ile birlikte Süper Lig'in namağlup takımı.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ 341. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYOR
Tarihlerinde ilk maçı 28 Kasım 1924'te oynayan ve 4-0 Fenerbahçe'nin galibiyeti ile biten iki takımın rekabetinde 341. maç bu akşam oynanacak. Ülker Stadı Şükrü Saraçoğlu kompleksinde oynanacak Fenerbahçe Beşiktaş maçını Hüseyin Göçek yönetecek. İki takım arasında oynanan 340 maçta Fenerbahçe 129, Beşiktaş 123 kez galip geldiler. 88 karşılaşma ise berabere bitti. Bu maçlarda Fenerbahçe'nin 468 golüne karşılık Beşiktaş 429 gol ile atabildi.

Süper Lig tarihinde ise iki takım 1959 yılından bu yana 120 kez karşılaştılar. Oynanan 120 maçta Fenerbahçe 45, Beşiktaş 38 galibiyet aldı. 37 maç ise berabere bitti. FB 133 gol atarken geride kalan maçlarda BJK 131 gol ile karşılık verdi. Fenerbahçe, son 11 yılda sahasında derbi mağlubiyeti yaşamadı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 15 maçta siyah beyazlıların sadece 3 galibiyeti bulunuyor. Geçen sezon oynanan maçlarda Beşiktaş sahasında 3-2 kazanırken Fenerbahçe 2-0 galip geldi.

FB- BJK REKABETİNDE ALINAN EN FARKLI SKORLAR
92 yıllık tarihlerinde 340 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Beşiktaş arasından oynanan derbi maçlarında alınan en farklı skorlar şöyle; 6 Aralık 1958'de oynanan maçta Fenerbahçe 7-0 galip gelirken 23 Mart 1941 tarihinde oynanan maçta Beşiktaş 7-1 galip geldi.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
Süper Lig'in 13. haftasında Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek Fenerbahçe - Beşiktaş maçını Hüseyin Göçek yönetecek. Saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe Beşiktaş maçı LigTV'den ve Digitürk Play'den canlı olarak izlenebilecek.