TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bütün yönetim organları yedekleriyle beraber istifa etsin. Meclisten yeni yönetim güvenoyu tazelesin” dedi. ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür ise adının eklendiği listeye sert tepki gösterip, “Beni bu listeye yazan, bu iftirayı atan hangi plazada, hangi ofiste, hangi tefeci tarafından yapıldığını biliyorum” diyerek meydan okudu.

HESAPLAŞACAĞIM


İlk sözü alan Nuri Gürgür, Türk Ocakları Genel Başkanlığı yaptığını belirterek, ATO’da kadrolaşma iddialarını kabul etmedi. Gürgür, “Benim 60 yıllık çizgimde bir milim sapma olmadı” diyerek şöyle konuştu:

“15 yıl önceki makam şoförü ve sekreterimi kullanıyorum. Burada hiçbir şekilde kadrolaşma gibi bir eğilimim olmadı. Hiç kimse benim bu geçmişimi karalamaya cesaret dahi edemez. Günü geldiğinde onlarla nasıl hesaplaşacağımı çok iyi biliyorum. Onun için kimse beni bu pisliklerin içerisine çekmesin”

SURİYE TOPRAKLARI


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ülkenin çok zor günlerden geçtiğini, Cumhurbaşkanından muhalefete kadar herkesin desteği ile darbe girişiminin atlatıldığını vurgu yaptı. “Türkiye’de tarihi günler yaşıyoruz” diyen Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Türkiye şu anda bir başka ülkenin toprağında.. Bugün milli birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Fethullahçı Terör Örgütü’nün içine bulaşmış olan insanların temizlenmesine başlandı ve daha da devam edecek. 2013’deki ATO yönetim kurulu seçimlerinde bu yapının ne kadar çok etkin olduğunu gördüm ve oy kullanmaya bile gelmedim. Bu işin mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bir haftadır meclis üyeleri ve FETÖ’ye karşı olan yönetimdeki arkadaşlarla görüşmeler yapıyorum. Bu işi fazla uzatmadan kendi aranızda çözün. FETÖ’cüleri temizleyin. ATO çok yıpranıyor. Bütün organlar yedekleri ile birlikte istifa etsin”

38 MİLYON CEZA


Daha sonra kürsüye çıkan ATO Başkanı Salih Bezci ise FETÖ’nün kendisine 2013 seçimleri öncesi 38 milyon lira vergi cezası kestiğini anlatarak, “Ben bu paralelcilere hiçbir zaman boyun eğmedim” dedi. FETÖ’cülerin “Listene şu insanları al, bu cezayı sildirelim” şeklinde kendisini tehdit ettiğini de kaydeden Bezci şöyle dedi:

“Mahkemeye gittim cezaya itiraz ettim. Davayı kazandım. 2013 seçimlerinde bu FETÖ’cü işadamlarının hizmet edip, hayır işi yaptıklarını düşünüyordum. 17-25 Aralık kumpasından sonra bu örgütle ilişkisi devam eden işadamlarını devlet biliyor. Ben onları istifaya davet ettim. Onlar da ‘bizim ne suçumuz var? İstifa edeceksek hep beraber edelim. Yeniden yönetim ve diğer organların seçimi yapılsın dediler”

SEN GETİRDİN BUNLARI


Toplantıda meclis üyesi Temel Aktay Bezci’ye, “Sen getirdin bunları buraya” diye bağırdı. Bezci de, “Benden Rüzgarlıdaki derneği 250 bin lira bağış istedin, vermedim diye şimdi çıkıp aleyhimde konuşuyorsun” cevabını verdi.

Meclis üyesi Recai Kesimal ise, Yönetim Kurulu Başkan vekili Koray Güngör Şanal’ı hedef alarak, “Seni MÜSİAD’tan attılar. ATO’dan niye ayrılmıyorsun, hala burada nasıl duruyorsun?” diye bağırdı. Şanal da “Seni başkanvekili seçmedik diye şimdi konuşuyorsun” dedi. Meclis üyeleri, yönetim kurulu, bütçe kurulu ve başkanlık divanının yedekleri ile birlikte istifa etmesini ve yönetim organlarının meclis tarafından yeniden seçilmesini önerdi. Meclis Başkanı Nuri Gürgür gerginliğin artması üzerine toplantıya ara verdi.