Uzun dönem mahalli kümelerde oynadıktan sonra 1995-2000 yılları arasında büyük bir atılım içerisine girdi. Resmi bir sıfatı olmamasına rağmen İhsan Kalkavan, Nişantaşıspor’u Beşiktaş’ın pilot takımı yapacağını ve kadroyu güçlendireceğini söyledi.

Bu aşamada kulübün teknik direktörlüğüne, Fettullah Gülen cemaatine yakın eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz getirildi. İyi bir ekip kuran takım, amatör kümeden 2.Lige yükseldi.

TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDİ


Nişantaşıspor’da halen yöneticilik yapan Fatih Kopmazkaya, cemaatin o dönem Nişantaşıspor’u ele geçirme operasyonu yaptığını ancak taraftarların ve yönetiminin buna izin vermediğini belirterek SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

” Hep birlikte karşı çıktık. Biz hiçbir zaman cemaat yanlısı olmadık. Olmayacağız da. Biz Atatürk ilke ve devrimlerini savunduk. Bizim üzerimize oynuyorlar izin vermeyeceğiz. İhsan Kalkavan yıllarca Beşiktaş’ta Futbol Şube Sorumluluğu yaptı. O dönem araştırılsın, gerçekler ortaya çıkar. Biz direnince önce 2.Lig’den 3.Lig’e daha sonra ise amatör kümeye düşürüldük. Şimdi İstanbul Süper Amatör Lig’de mücadele ediyoruz”

HAKAN ŞÜKÜR‘Ü İSTEMEDİK


Kopmazkaya, halen ABD’de bulunan Hakan Şükür’ün milletvekili adaylığı sırasında bir danışmanının kulübü ziyaret etmek istediğini de belirterek, ”Kabul etmedik. Hemen ertesinde, bize Fatma Girik’in Belediye Başkanlığı döneminde verilen binayı terk etmemizi istediler. 6 araç dolusu polis gelip, binamızı yıktı ve boşalttı. Biz de taraftarlarımızla birlikte tepkimizi ’Açın gözünüzü,bakmayın şaşı …alayınız gelse yıkılmaz Nişantaşı’ pankartıyla cevap verdik. Şimdi de her maçta da bu pankartı asıyoruz’ dedi.