Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi kalkıştığı kanlı darbe girişiminin ardından, bu çetenin yıllardır ordu içinde yürüttüğü gizli faaliyetler teker teker ortaya çıkıyor. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan aramalarda kilitli çelik kasalarda muhafaza edilen 4 koli dolusu fişleme belgesi bulundu. Belgelerde albay ve üzeri rütbeli komutanlar için “Güvenilir- değil”, “Göreve uygun-değil”, “İşe yarar-yaramaz”, “Bize yakın”, “AKP’li”, “İçki içer”, “Alemci” “Atatürkçü”, “Solcu” gibi ifadeler yer alıyor.

Belgeler arasında darbe sonrası göreve devam edecek subayların listesi de bulundu. Darbe girişimi anına ilişkin tüm görüntülerin imha edildiği de tespit edildi. Aramalarda “Darbe” adlı bir kitap ile ziyaretçi defterinde tutulan İngilizce ve Arapça notlar da ele geçirildi. Bazı subayların da deşifre olmasın diye hakim ve savcı olan eşlerinden boşandıkları anlaşıldı.

DARBE ÖNCESİ DÖVİZ ALMIŞLAR


Genelkurmay Karargahı’nda Başyaver Levent Türkkan ile 6 yaverin odası arandı. Siber Suçlarla Mücadele polisi, odalardaki bilgisayarlardan imaj aldı. Bazı bilgisayarların hard disklerinin söküldüğü görüldü. Kasalarda FETÖ’cü subaylara ait banka dekontları da bulundu. Darbeci subayların, olaydan bir gün önce bankadaki paralarını çekerek, dolarda artış olacağı bilinciyle yüklü miktarda döviz aldıkları belirlendi.