Türkiye, 15 Temmuz’dan bu yana Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonları konuşuyor. Vatan Partisi lideri Perinçek, “ABD, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki en önemli kontrgerilla gücünü ateşe sürdü” dedi ve yeni tertipler beklediğini söyledi.

Vatan Partisi lideri Perinçek “Bu bir Amerikan darbesi. Darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye haritası da yeniden şekillenecekti’’ dedi. OHAL için de “Endişelenecek bir şey yok. Birliğe ihtiyacımız var” diye konuştu. Doğu Perinçek SÖZCÜ’ye şu tespitleri yaptı:

Kurşun atmadan esir almışlardı


Türkiye Amerika savaşı yaşanıyor. Bu Balyoz ve Ergenekon tertibiyle başladı. Amerika’nın Türk ordusuna bir saldırısıydı bu yaşananlar. Komuta kademesini kurşun atmadan esir aldılar. Bu bir savaştı. Fethullah Hoca, Yüksek Askeri Şura’nın başına savcıları ve yargıçlarıyla geçti ve kendi adamlarını yükseltti. Şimdi de o adamlar darbe yaptı. AKP de yanlış siyasetiyle ve Fethullah Hoca ile birlikte olup, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı o tertibe ortak olduğu için olumsuz bir rol oynadı. Ama 2014 yılında Balyoz, Ergenekon tertibi Silivri Cezaevi duvarları yıkılarak bozguna uğratılınca Türkiye’nin kaderi değişti. FETÖ’nün üzerine yüründü. Adliyeden, polisten temizlendi sıra orduya geldi.

60 yıldır inşa edilen güç...


ABD’nin en önemli gücü TSK içindeki silahlı örgütü. Gladyo, kontrgerilla dedik… 60 yıldır Türkiye’ye yerleştirilen inşa edilen bir güç. Kritik anda Amerika Birleşik Devletleri bu gücü ateşe sürdü. O kritik anda Suriye’nin kuzeyinde ABD ile Türkiye cephe cepheye geldi. Koridor açıyor ABD; Barzanistan’dan Doğu Akdeniz’e kadar uzanan… Burada PKK-PYD devletçiği kuracak ve Barzanistan ile birleşip, Diyarbakır’ı tehdit ediyordu. Türkiye de ‘Bu koridoru açamazsın’ dedi.

Sınırlar değişecekti


Darbe bildirisinde bunun işaretleri var. Başarılı olsaydı, Türkiye haritası yeniden şekillenecekti. Fethullah ve PKK sulh yapacak… Amerika’nın kullandığı kavramlar bunlar. Amerika’nın istediği yeni anayasayı yapacağını, mahkemeler kuracağını, yargıda yapılan temizliği düzeltecekleri işaretlerini verdiler…

Şüphesiz Fethullahçı bunlar


Bizim partimizde, Vatan Partisi’nde generallerimiz, amirallerimiz var. Oturup tek tek incelediler. Deniz Kuvvetleri’nde gözaltına alınan, tutuklanan, darbeye karışanlar yüzde 100 Fethullahçı diyorlar, TSK için ise yüzde 95 diyorlar. Bu bir Fethullahçı darbe, şüphe yok.

Endişe etmeyin


OHAL kararı ile ilgili endişe etmeyelim. Endişe edecek bir uygulama olursa hep beraber tavır alır ve önleriz. Türkiye’nin birliğe bütünlüğe ihtiyacı var. Dışarıdan Amerika tehdit ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ve AKP yöneticileri bu birlik ihtiyacını görüyorlar. Zaten göremezlerse Türkiye’nin başında kalamazlar.

Cepheleşme bundan sonra daha ciddi


Suriye’nin kuzeyinde Amerika ile Türkiye arasındaki cepheleşme daha ciddi olacak. ABD de önce canlı bombalarını yolladı. Ancak Türkiye’deki iç cepheyi bozamadı, başarılı olamadı, bu sefer darbe ile geldi. Önümüzde yine ABD kaynaklı iç cepheyi bozacak bir takım girişimlerle karşı karşıya koyacağız. Bunu görmemiz, alet olmamamız lazım.

Birinci öncelik demokrasi değil


Birinci ölçü benim için demokrasi değil vatan bütünlüğü. Sıralamaları yeniden yapmalıyız. Bugün Türkiye’nin birinci önceliği terörden kurtulması, yurtta barışı sağlamalı. İkinci öncelik vatan bütünlüğüne karşı tehditlerin bozguna uğratılması ve üçüncüsü de demokrasi ve özgürlüktür.

IŞİD tehdidi


Amerika’nın bir aleti. Eylem beklemek lazım. TSK içindeki silahlı gücünü kaybedince PKK’sı kaldı. O da yarım yamalak. Zayıfladı. IŞİD var. Türkiye kamp değiştiriyor. Atlantik’ten kopuyor ve Asya’ya doğru gidiyor. Atlantik sistemi Türkiye’yi bölecek, PKK’yı açıkça destekledi ve borca batıran bir sistemi dayattı. Türkiye’nin birinci ticari ortağı Rusya ikincisi ise Çin. Enerjiyi Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya’dan alıyoruz. Zaten biz Asyalı olmuşuz. Ama Amerika’ya kilitlenmişiz. Şimdi o kelepçeler kırılıyor.