CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 14 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin FETÖ için “Kandırıldık, özür dileriz” diyerek sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını savundu. Sağlar, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Pensilvanya için 1 liralık madeni paralardan Atatürk’ün resmini kaldırıp, yerine Türkçe Olimpiyatları logosunu koydular. Darphane bile FETÖ için çalıştı” dedi ve şunları söyledi:

“ÖNCE İSTİFA, SONRA ADALET”

“Şimdi ‘Saf saf alkışlamışız, özür dileriz, kandırıldık, Rabbim bizi affetsin’ diyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yargının, kamunun, eğitimin, sağlığın, emniyetin ve tüm devlet kurumlarının FETÖ tarafından ele geçirilmesine, darbe teşebbüsüne ve 250 kişinin ölümüne neden olanlar, şimdi özürle işi geçiştirmeye çalışıyor. Bunun yaptırımı farklı olmalı. Önce istifa, sonra adalet işlemeli...”

2012’DE BASILAN MADENİ PARA

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, cemaatin Türkçe Olimpiyatları’nın 10’uncu yılına özel 2 bin adet hatıra para basarak Haziran 2012’de satışa sunmuştu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü. Madeni 1 liraların bir yüzünde Türkçe Olimpiyatları logosu, diğer yüzünde ise o yıl için seçilen ‘İnsanlık el ele’ sloganı yer alıyordu.

turkce-olimpiyatlari-parasi

Bu sayede; kültür, sanat ve milli değerleri korumak ve yaşatmak hedeflenmişti. 925 ayar gümüşten yapılan ve nominal değeri 50 TL olarak belirlenen hatıra paralar 100 TL fiyatla satışa sunuldu. Bu paralarda, 1 liralarda olan Atatürk resmi de yer almadı.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Dönemin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, hatıra 1 liralar için, “Her yıl büyük bir heyecanla bekler hale geldiğimiz Türkçe Olimpiyatları’na, biz de bastırdığımız bu paralarla destek veriyoruz” demişti. 1 liralardan Atatürk resmi çıkarılmasına vatandaşlar, “Sıra yavaş yavaş Atatürk resimlerini her taraftan kaldırmaya geldi. Bu Türkiye için utanç verici” demişti.