Polisi harekete geçiren olay, Sarıyer'de meydana geldi. Suriye'de varlıklı bir ailenin çocuğu olan 13 yaşındaki Yusuf A., esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Savaştan kaçarak mülteci olarak geldiği İstanbul'da kuaförlük yapan Yusuf A.'nın ağabeyi polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis araştırma başlatırken, Yusuf A.'nın ağabeyi Hüseyin A.'ya sosyal medya üzerinden  mesaj geldi.

çocuk

DARP ETTİLER

Hüseyin A.'ya mesaj atanlar "Kardeşin elimizde, serbest kalması için 30 bin Dolar vereceksin" dedi. Şüpheliler, Yusuf A.'nın darp edilmiş bir de fotoğrafını paylaştı. Hüseyin A., hemen yeniden Emniyet'e gitti. Bunun üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü 13 yaşındaki Suriyeli'nin bulunması için çalışma başlattı. Görüşmenin sosyal medya üzerinden yapılması sebebiyle, cep telefonu izi takip edilemedi. Ailenin yanına bekletilen polis mesajları an be an takip ederek, aileyi yönlendirdi.

AVM'DE BEKLEDİ

Fidyeciler, 30 bin doları almak için bir AVM'de buluşmak için randevu verdi. Küçük çocuğun hayatını kurtarmak için İlçe ekipleri Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ortak çalışma başlattı.  Ekipler AVM çevresinde tertibat aldı. Yusuf A.'nın babası AVM'ye gitti, ancak 4 saat beklemesine rağmen yanına giden olmadı. Fidyeciler, akşam yeniden aile ile iletişime geçti. Farklı bir AVM önünde yeniden buluşma ayarlandı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


'OTOBÜSE BİN'

İlçe Emniyeti ve 2 şubede görevli sivil ekipler geniş güvenlik önlemi aldı. Ancak yine buluşmaya giden olmadı. Bu sırada sosyal medya üzerinden mesaj yazan fidyeciler Yusuf A.'nın ağabeyinden otobüse binmelerini istedi. Hüseyin A., belediye otobüsüne binerek yola çıktı. Polis bu sırada Hüseyin A.'yı takip eden bir kişiyi tespit etti.

SURİYELİ 3 ŞÜPHELİ

Ekiplerin bir kısmı şüpheliyi, diğer kısmı ise Hüseyin A.'yı takip etti. Polis şüpheliyi Bahçeköy'de ormanlık bir alana kadar izledi. Hüseyin A.'nında aynı yere yönlendirilmesi üzerine polis harekete geçti. Şüphelinin bindiği park halindeki bir otomobile baskın düzenleyen ekipler, Suriye uyruklu 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Fidye için kaçırılan Yusuf A. ise kurtarıldı. İşkenceye maruz kaldığı anlaşılan küçük çocuk hastaneye götürüldü.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü'nün yapmış olduğu ortak çalışmayla gözaltına alınan H.A. (25), H.M. (21) ve A.O. (21) Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.