Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü IŞİD’e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününe girdi.  Tarihi operasyonun ikinci gününde Karkamış sınırında konuşlu bazı tankların ve iş makinalarının sınırı geçerek Suriye tarafına gittiği görüldü. Sınırın Suriye tarafından zaman zaman silah sesleri geliyor.

10 TANK DAHA GİRDİ


IŞİD'in elinde bulunan Cerablus'a dün sabaha karşı topçu atışı ve hava bombardımanı ile başlayan 'Fırat Kalkanı' harekatında, öğleye doğru da sınırı geçen tank birliklerinin korumasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri kente girmiş ve akşam saatlerinde kentin tüm kontrolünü ele geçirmişti. Cerablus ve çevresinde harekat devam ederken, Karkamış'ta konuşlu birliklerden bu sabah saat 09.30'da, 10 tank daha sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi. Tanklarla birlikte iş makinelerinin de Cerablus yönüne ilerlediği görüldü.

İLGİLİ HABERO komutan işbaşındaO komutan işbaşında


İLGİLİ HABERSon dakika haberi... Fırat Kalkanı operasyonu: ÖSO Cerablus'un tamamını ele geçirdiFırat Kalkanı operasyonu: ÖSO Cerablus'un tamamını ele geçirdi