TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17'nci gününde şehit olan askerler; Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu, Uzman Er Burak Karakoç ve Uzman Çavuş Halil Gedik bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTO:DHA - Ankara'daki törene devlet erkanı da katıldı. FOTO:DHA - Ankara'daki törene devlet erkanı da katıldı.

İLK TÖREN ANKARA'DA


Şehit Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Suriye'nin Tell El Hava bölgesinde IŞİD'in saldırısı sonucu şehit olan 25 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Şehit Uzman Onbaşı Türkoğlu'nun cenaze törenine şehit yakınlarının yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Şehidin annesi Cemile Türkoğlu ile babası Halil Türkoğlu cenaze namazının ardından taziyeleri kabul etti. Şehit Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu, cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Ankara'nın Haymana İlçesi'ne götürüldü.

FOTO:DHA FOTO:DHA

BURAK KARAKOÇ ERZURUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ


Aynı saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç ise 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.  Burak Karakoç'un cenazesi dün gece memleketine getirildi. Otopsi işlemleri ve DNA örnekleri nedeniyle 5 gün sonra cenazesi getirilen şehit Burak Karakoç için bugün Narmanlı Camii'nde tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, milletvekilleri, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar,  İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Birgül-Abdurrahim Karakoç çiftinin 2'si erkek 3 çocuğundan en büyüğü olan Burak Karakoç'un yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Birgül ile kız kardeşi Nurgül Karakoç boyunlarına astıkları Türk bayrakları ile güçlükle ayakta durabildi. Şehidin babası Abdurrahim ve erkek kardeşi Bilgihan da son kez tabuta sarılarak şehide veda etti. Öğlen namazı sonrası Müftü Vekili Abdurrahman Kotan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Uzman Er Burak Karakoç'un naaşı omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde top arabasına götürüldü. Bekar olan Burak Karakoç'un cenazesi Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

BİR ACI DA TOKAT'TA


Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Uzman Çavuş Halil Gedik'in cenazesi Turhal Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile helallik alınması için Varvara Mahallesi'nde bulunan babasının evine getirildi. Cenazenin getirilişi sırası evin önünde toplananlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı. Bazı yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Acılı baba Nihat Gedik de tabuta iki eli ile sarılırken, "Oğlum seninle gurur duyuyorum" dedi.

FOTO:DHA - Şehit Halil Gedik'in anne ve babası FOTO:DHA - Şehit Halil Gedik'in anne ve babası


Ardından anne Melahat Gedik, evden çıkıp oğlunun tabutunu okşarken "Düşmanı güldürmüyorum. Ağlamıyorum ben" diyerek oğlunun tabutunu son kez öptü. Şehit Gedik'in 3 kız kardeşi Ayşe Tok, Sebile Delen ve Emine Gedik de tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Burada yapılan dua ardından cenaze törenin yapılacağı Belediye önüne götürüldü.

Şehit Gedik'in cenazesi burada silah arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak törenin yapılacağı alana getirildi. Öğle namazının ardından düzenlenen törene Tokat Valisi Cevdet Can, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 48'inci Piyade Alay ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları ile şehidin ailesi ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Uzman onbaşı Burak Türkoğlu, (solda) Uzman Er Burak Karakoç (ortada) ve Uzman Çavuş Halil Gedik (sağda) toprağa 10 Eylül'de şehit düşmüştü. Uzman onbaşı Burak Türkoğlu, (solda) Uzman Er Burak Karakoç (ortada) ve Uzman Çavuş Halil Gedik (sağda) toprağa 10 Eylül'de şehit düşmüştü.


Şehit Gedik'in öz geçmişinin okunması ile başlayan törende cenaze namazını Tokat İl Müftü Vekili Ahmet Sarıtaş kıldırdı. Kılınan cenaze namazı sırasında Vali Can'ın yanında saf tutan baba Nihat Gedik'in metanetini koruduğu görüldü. Anne Melahat ve kız kardeşleri cenazeyi kurulan çadır altında oturarak hüzünle izledi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gedik'in cenazesi silah arkadaşları tarafından yeniden cenaze aracına taşındı. Cenazenin taşınması sırasında çok sayıda kişinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere ilçeye bağlı Üçyol Köyü'ne götürüldü. (DHA)