Merkez Seyhan İlçesi'ndeki otogarda pazar günü otobüs bekleyen Suriyeli 33 yaşındaki Nesrin Berduş, kızının hareket etmediğini fark edince yardım istediği sağlık ve polis ekipleri Garam Berduş'un öldüğünü belirledi. Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen Suriyeli bebeğin ilk muayenesinde açlık ve soğuktan öldüğü belirlendi.

AİLESİ ANKARA'YA GİTMİŞ
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken 5 çocuk annesi Nesrin Berduş'un da ifadesinin ardından diğer yakınlarıyla birlikte Ankara'ya gittiği ortaya çıktı. Berduş'un kızının cenazesini teslim alamayacağını, akrabaları ve ailesiyle birlikte Ankara'ya gitmek zorunda olduklarını söylediği bildirildi.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Bu gelişme üzerine bebeğin cenazesi, belediye görevlileri tarafından teslim alınarak götürüldüğü Küçükoba Mezarlığı'ndaki kemsizlik mezarlığında toprağa verildi. Suriyeli bebeğin ölüm haberi üzerine yüzlerce kişi aileye yardım etmek istedi, ancak eşinin Suriye'deki çatışmalarda öldüğünü söyleyen Nesrin Berduş'un izine ulaşılamadı. Adana'daki Suriyelilerin cenaze işlemlerini yapan ve ismini açıklamayan Suriyeli tercüman, Nesrin Berduş'un zorunlu olarak Ankara'ya gittiğini, ancak kendisiyle bir iletişim kuramadıklarını söyledi.  DHA

FOTO: DHA