Olay, saat 16.00 sıralarında Bakırköy, İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çok sayıda suç kaydı bulunan Mehmet E., bir süre önce Zeytinburnu'nda gasp olayına karıştı. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti’ne bağlı Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ekipler, Mehmet E., yakalanması için harekete geçti. Mehmet E.'nin Bakırköy’de eşiyle birlikte bir iş hanındaki dairede kaldığı bilgisine ulaşıldı. Saat 16.00'da Mehmet E.'nin kapısını çalan polis, beklenmedik durumla karşılaştı. Mehmet E., polisi fark edince kendi başına silahını dayadı.

TİM AMİRİ GÖREV ALDI

Mehmet E.'nin "Eğer yaklaşan olursa kendimi vuracağım" demesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Gasp Masası bünyesinde görev yapan Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi(RKMT) hemen adrese yönlendirildi. RKMT ekipleri,  Mehmet E.'nin eşinin de evde bulunması sebebiyle durumu riskli buldu. Elinde, bir tabanca ve uzun namlulu silah bulunan şüphelinin teslim olması için tim amiri görev aldı. Bu sırada çevre güvenliği alınarak, evi gören bir noktaya keskin nişancı yerleştirildi.

TESLİM OLDU

RKMT Amiri, ömür boyu hapis yatacağını düşünen gasp suçlusunu ikna etmek için 2 saat uğraş verdi. Korku dolu dakikalar sonrasında yapılan ikna çalışması başarya ulaştı. Mehmet E., silahlarını RKMT amirine vererek teslim oldu. Sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet E., Emniyete götürüldü.