Eğitimcilerden Kahraman'a tepki gelmeye devam ediyor. Eğitim Sen üyesi öğretmenler de "Laikliği hedef tahtasına koyanlara karşı mücadeleyi yükseltiyoruz. Laik eğitim, laik yaşam istiyoruz" diyerek TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın "laiklik" çıkışına tepki gösterdi.

eğitim-sen_laiklik


Öğle saatlerinde şube binasında toplanan Eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 'Laiklik yeni anayasada olmamalıdır' sözlerini basın açıklaması yaparak eleştirdi.

"LAİKLİK FARKLI İNANÇ GRUPLARINA ÖZGÜRLÜK DEMEK"

Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerinin rahatsızlık verici olduğunu belirtti. Laikliğin farklı inanç gruplarına özgürlük manası taşıdığını dile getiren Ersönmez, şöyle konuştu:

"Laikliğin varlığı, din ve mezhep farklılıkları bahanesiyle halk kitlelerinin, farklı ulusların, farklı inançtan ve mezhepten insanların birbiriyle çatışmalarına son verilmesini ifade eder. Devletin, farklı inanç grupları karşısında, bu grupların kendi arasındaki ilişkilerde ve bir dine inanmayanlar karşısında eşitlik ilkesi doğrultusunda hareket etmesini gerektirir. Eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM Başkanı'nın bu yaklaşımını reddediyor, ülkemizin geleceği, huzuru, güvenin, bir arada kardeşçe yaşamanın kök salması için, bu ayrıştırıcı, çatıştırmacı anlayışların karşısında olacağımızı hatırlatıyoruz." DHA