Süheyla GÖZDERELİLER YALOVA, (DHA) - YALOVA İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı`na katılan Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu’nun Yalova’nın Altınova ve Bursa’nın Gemlik ilçeleri arasındaki bölümünün bu ayın sonunda trafiğe açılacağını söyledi.
Toplantıda, Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi’ndeki son durum hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Murat Gönenli, projenin 25.5 kilometresinin Yalova il sınırlarından geçtiğini belirtti.
Proje kapsamında 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yol olmak üzere 433 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edileceğini kaydeden Gönenli,  "Otoyolun Altınova-Gemlik kesiminde çalışmalar tamamlandı. 2016 yılı Ocak ayı sonu itibariyle Altınova-Gemlik kesimi trafiğe açılması hedefleniyor. Yani önümüzdeki bir hafta içerisinde Bakanlığımızın talimatıyla biz Yalova`nın Altınova ilçesi ile Bursa`nın Gemlik ilçesi arasını trafiğe açmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Bu yılın  Mayıs ayı itibariyle de İzmit Körfez Geçiş Asma Köprüsü’nün yapım çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açılmasının hedeflendiğini söyleyen Müdür Gönenli, şöyle devam etti:
DHA