Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istihbarata yönelik görüntü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu Türkiye saati ile (TSİ) 16.51’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle uzaya fırlatıldı.

 

Törende konuşan Erdoğan, "Artık gördükçe daha da gururlanacağız. Bunlar bizim iftihar meselemiz olacak. Fırlatma aracından başarıyla ayrılan uydumuzun ilk sinyallerini de inşallah Norveç’teki yerden alacağız. Emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Değerli dostlar, bilindiği gibi Rasat uydumuzu 2011 yılında Rusya’dan, Göktürk 2 uydumuzu da Çin’den fırlatmıştık. Göktürk 1’i de göndererek yeni bir adım daha atmış oluyoruz" dedi.

Türkiye için tarihi gün... Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklüuydugörüntüsü ile karşılayacak GÖKTÜRK-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.

[old_news_related_template title="Göktürk 1 uydusu nedir, ne işe yarayacak?" desc="Göktürk 1 uzaya fırlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan uydu bugün TSİ 16.51'de fırlatımı Fransız Guyanası'nda gerçekleştirildi. Peki Göktürk 1 nedir? Ne işe yarayacak? Özellikleri nelerdir? İşte Göktürk 1'e dair detaylı bilgiler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/gokturk-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/gokturk-1-uydusu-firlatildi-gokturk-1-uydusu-ne-ise-yarayacak-1547919/"]