Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ndeki bir restoranın bahçesinde, partisi tarafından düzenlenen iftar programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu', 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılandı. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin yer aldığı iftarda konuşan Kılıçdaroğlu, huzur ve barış içerisinde kardeşce yaşamak istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

"Orucumuzu tuttuk, duamızı okuduk, orucumuzu açtık, şükürler ettik. Elbette ki hepimiz güzel bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz, huzur içerisinde, barış içerisinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Acıların olmadığı, gözyaşlarının olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. En büyük arzumuz bu. Bugün 6 şehidimiz var. Emin olun her şehit haberini duyduğumda içimde büyük bir acı yaşamamak mümkün değil. Hani güzel bir sözümüz var ya; Allah kimseye evlat acısı vermesin. Çocuklarımızı ellerine kına yakarak gönderiyoruz. Şehitlerimizin olmadığı, gazilerimizin olmadığı huzurlu bir Türkiye'yi hepimiz arzu ediyoruz. Bugün Yaşar Nuri Öztürk hocamızın cenazesine katıldım. Büyük bir bilgindi, ufuk açıcıydı. Müslümanlığı en iyi anlatan bilgelerden birisiydi. Ölmeden önce kendisini son kez evinde ziyaret etmiştim. Yanlış hatırlamıyorsan 89 kitabının olduğunu söylemişti. Bu kadar derin Türkiye coğrafyasının yetiştirdiği en önemli bilgelerden birisiydi. Ona da Allah rahmet eylesin diyoruz."

'SEFA SİRMEN BÜYÜK HİZMETLER YAPMIŞTIR'

Sefa Sirmen'in başkanlık yaptığı dönemde büyük bir hizmet yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir başka acı haberimiz Sefa Sirmen kardeşimiz. Sefa Bey, belediye başkanlığı yaptığı dönemde büyük hizmetler yapmıştır. Körfezin eski halini de biliyorum, yeni halini de biliyorum. Kendisi deprem döneminde hangi katkıları yaptığını çok iyi biliyorum, bizzat gözlemledim. Bugün İzmit'te, eğer içilebilir su bulunuyorsa, Yuvacık Barajı dolayısıyla hangi çabaları harcadığını da çok iyi biliyorum. Biz duvarın üzerine bir tuğla koymuşsa onu şükranla anarız. O duvarın üzerine bir tuğla değil, yeni duvarlar ördü, güzel şeyler yaptı, güzel hizmetler yaptı. Onu burada şükranla anıyoruz" dedi.

 

[caption id="attachment_1290156" align="aligncenter" width="880"]FOTO: DHA FOTO: DHA[/caption]

İÇİMİZİ KARARTAN HABERLER OLMAYAN BİR TÜRKİYE ARZU EDİYORUM

Kılıçdaroğlu herkesin huzur içerisinde yaşamasını istediğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı.
"Bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşayalım istiyorum. Tek bir şey istiyorum. Radyoyu açtığımızda, televizyonları izlediğimizde içimizi karartan haberlerin olmadığı bir Türkiye'yi arzu ediyorum. Bir Türkiye olmalı. Tek şey istiyorum, sofraya huzur içinde oturmalıyız. Akşam sofrasına huzur içerisinde, bereketli soframızın tadını çıkartarak yemeğimizi yemeliyiz. Tanımadığımız insanlara bile rahatça selam verebilmeliyiz. Barışın egemen olduğu, kardeşliğin egemen olduğu, dostluğun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Herkesin karnının doyduğu, aşının, işinin olduğu bir Türkiye istiyoruz"