ESKİŞEHİR'de konser verecekleri festival etkinliğinin kaymakamlık tarafından yasaklanması üzerine Grup Yorum üyeleri sokakta türkü söyleyip, halay çekti.
Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 'Yozlaşmaya Karşı Anadolu Halk Festivali' adlı Grup Yorum'un da katılacağı etkinliğe Odunpazarı Kaymakamlığı izin vermedi. Kaymakamlığın bugün yapılması planlanan festivali yasaklanmasına Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği önünde toplanan, aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi tepki gösterdi.
Grubun yasaklanan festivalin yapılacağı spor sahasına yürümesine polisler izin vermedi. Gruptakiler, "Anadolu Halk festivali yasaklanamaz", "Türküler susmaz, halaylar sürer" ve "Halkız, haklıyız, kazanacağız" şeklinde slogan attı.
Grup adına konuşan Zeynal Danacı, "Bugün ülkemizin genel sorunu olan yozlaşma ile ilgili bir halk festivali düzenlemek istedik. Ancak kaymakamlık aldığı hukuksuz kararla festivalimizi yasakladı" dedi. Grup Yorum üyeleri de yasaklara rağmen Anadolu türkülerini söylemeye devam edeceklerini belirtti.
Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine gruptakiler Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği binasının önünde halay çekip oynadı. Grup Yorum üyeleri de çalınan müzik eşlinde bir süre türküler söyledi. Grup, daha sonra polisin uyarısı üzerine dağıldı.

DHA