TBMM Darbe Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mayıs 2015 yılında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyaretle ilgili soruları yanıtladı.

Komisyon Başkanı Reşat Petek, Kışanak'a, "FETÖ'nün medya imamı Ekrem Dumanlı'nın 2015 Mayıs ayında sizi gizli bir şekilde ziyaret ettiği haberleri yer aldı. Bu zamana kadar KCK operasyonlarına farklı bakan FETÖ medyası, bu ziyaretten sonra yazarlarıyla HDP'ye destek vermeye başladı. Ekrem Dumanlı ile ne görüştünüz?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya cevap veren Kışanak şunları söyledi: "Gizli saklı bir görüşme değildi. En az 15-20 kişi vardı. Bu görüşme dışında FETÖ'den kimseyle selam alıp vermedim. Belediye Başkanı olarak birçok insanı mecburen misafir ediyorum. Bu yapılanlanmanın elini eteğini öpenler, kumpasların ortağı olanlar ben sorgulayamaz"

İLGİLİ HABERMehmet Ağar darbe komisyonunda konuştuMehmet Ağar darbe komisyonunda konuştu


SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Kışanak'ın bu sözleri üzerine AKP'li Belma Satır, "Aklımızla alay etmeyin" dedi. Başkan Reşat Petek de, "Sorgulamıyoruz, araştırıyoruz, siz itham ediyorsunuz" dedi.

Tartışmanın ardından cevabına devam eden Kışanak, "Randevusuz geldiler. Çok ısrar ettikleri için görüştüm. Gizli gelmediler. Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun da girdiği kapıdan girdiler. Bizim için kıymeti olmadığı için haber yapmadık. Onlar bir gün sonra nezaket ziyareti diye Zaman'da haber yaptılar. 15 dakika süren bir görüşmeydi. Görüşmede Ekrem Dumanlı'ya, KCK operasyonlarını destekleyen yayınlarının barış sürecine zarar verdiğini de söyledim. Ekrem Dumanlı 'Hükümet bizi kandırdı' dedi. Ben de 'Hükümet de FETÖ kandırdı diyor. Yeter artık düşün milletin yakasından' dedim. Kalktı ve gittiler" diye konuştu.

Komisyon Başkanı Petek'in, "15 Temmuz sonrası PKK bir süre teröre ara verdi. Nasıl açıklıyorsunuz?"  sorusu üzerine Kışanak, "Böyle bir soruyu sormanızı eshefle karşılıyorum. Eğer çok önemsiyorsanız muhataplarını çağırın. Ben PKK'nın hangi saikle eylemlerine ara verdiğini bilemem" dedi.

 

İLGİLİ HABERDarbe Komisyonu'nda Adil Öksüz tartışması!Darbe Komisyonu'nda Adil Öksüz tartışması!