Buna göre cinsel suçlardan hüküm giyenlere, ayakta veya yatarak tedavi uygulanacak. Cinsel dürtünün azaltılması veya denetimine yönelik tedaviler yapılacak. Cinsel isteğin azalması ya da yok edilmesi sağlanacak.

Yeni yönetmeliğe göre; cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı ve reşit olmayanla cinsel ilişki suçlarından hapis cezasına mahkum olanların cezalarının infazı sırasında ve salıverilmeleri durumunda tıbbi tedavi ve iyileştirme programı uygulanacak.

AYNI BÖLGEDE OTURMA ÇALIŞMA YASAĞI

Cinsel saldırı suçlarından hüküm alanlar cezanın infazı sırasında veya koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içerisinde, tıbbi tedaviye tabi tutulabilecek, tedavi amaçlı programlara katılabilecek, mağdurun oturduğu ve çalıştığı bölgede ikameti ile, bu bölgede iş yeri bulunması, mağdura yaklaşması yasaklanacak. Çocuklarla bir arada olmayı gerektiren ortamda çalışması da yasak olacak. Çocuk bakmak ve gözetim yükümlülüğü gerektiren her türlü faaliyeti icra etmesine de izin verilmeyecek.

CİNSEL DÜRTÜSÜ YOK EDİLECEK

Cinsel saldırı suçundan ceza alan mahkum, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere sevk edilecek; hakkında tıbbi tedaviye gerek olup olmadığına dair rapor hazırlanacak. Tıbbi tedaviye gerek olduğu takdirde hükümlü ayakta veya yatarak tedavi edilecek.

Mahkum, ilaçla veya ilaçsız olarak ya da her iki usul ile cinsel dürtünün azaltılmasına veya denetimine yönelik tedavi görecek. Tedavinin gerektirdiği duruma göre mahkumun cinsel isteği azaltılacak veya tamamen yok edilecek.