Adana’da 2008’de işlediği bir suçtan dolayı kamu yararına çalışmasına hükmedilen tutuksuz Habibe Ç.(31) hakkında, “Görev yaptığı adliyede hakim cübbesi giyerek kürsüde fotoğraf çektirdiği”, “Kendisini zabıt katibi olarak tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı” iddialarıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

BAŞKA SUÇTAN YARGILANDI

İddialara göre Habibe Ç. 2008'de annesinin pasaportunda tahrifat yaparak bankadaki parasını çekmek isterken yakalandı. Hakkında Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Sahtecilik ve dolandırıcılık” suçlarından dava açılan ve yargılanan kadın 3 yıl 4 ay hapis cezası ile 80 bin lira idari ceza aldı. Hapis cezasını çeken Çelik'in idari cezası ise kamu yararına çalışmaya çevrildi.

GÖZALTINA ALINDI

Habibe Ç. Kasım 2014'ten itibaren görevlendirildiği Adana Adliyesinde, 'Aile Mahkemesi kürsüsünde hakim cübbesi giyerek çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığı' ve 'kendisini zabıt katibi olarak tanıtarak, çocuklarına iş bulacağını söylediği bir kişiyi 144 bin 500 lira dolandırdığı' iddialarıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Genç kadın, itiraz üzerine 20 gün sonra tahliye edildi.

DAVA AÇILDI

Cumhuriyet savcısı, kadın hakkında “Kamu Görevlileri ile İlişkisi Olduğundan Bahisle Bir İşin Görüleceği Vaadiyle Dolandırıcılık, Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma” suçlarından 1 yıldan 8 yıla kadar hapis istemi ile Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. İddianamede, hükümlü Habibe Ç.’nin daha önce işlediği suç nedeniyle Denetimli Serbestlik Yasası ile kamuda yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verildiği belirtildi.

HAKİM CÜBBESİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

İddianamede şüphelinin, 2014'ün 11. ayından itibaren adliyede kamu yarına çalışmaya başladığı, Aile Mahkemelerinde görevlendirildiği, çalıştığı mahkemenin duruşma salonunda hakim cübbesini giyerek fotoğraf çektirdiğinin belirlendiğine dikkat çekildi. Kadının, hakim cübbeli fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak “Hakim cübbesini yetkisi olmaksızın alenen ve başkalarını yanıltacak şekilde giyerek adliyede görevli personel izlenimini oluşturduğu” belirtildi.