Hakkari- Çukurca karayolunun 45'inci kilometresindeki Taşbaşı bölgesinde dün saat 17.45'de yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 5 asker şehit olurken, 8 asker yaralandı. Daha sonra ise şehit sayısı 8'e, devam eden çatışmalarla birlikte yaralı sayısı da 25'e yükseldi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


ŞEHİTLERE UĞURLAMA TÖRENİ

Çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Selim Çoşkun (25), Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin (28), Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz (23), Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş (25), Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel (25), Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut (23), Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul (25) ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş (23) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kayseri Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları, Hakkari İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı

FOTO: DHA FOTO: DHA


ŞEHİTLERİN ARKADAŞLARI EŞLİK ETTİ

Şehit 8 askerin cenazelerinin tören alanına getirilişinin ardından, şehitler için saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunmasından sonra Hakkari İl Müftüsü Faysal Geylani'nin okuduğu dua ile törene katılanlar, şehitler için dua etti. Helikopterlere konulan şehitlerin, sivil kıyafetli asker arkadaşları da tabutların başında gözyaşlarını tutamadı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


ŞEHİT TEĞMEN GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Teğmen Selim Coşkun, memleketi Adana’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Taşbaşı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere, bölücü terör örgütü PKK’lılar tarafından dün akşam saatlerinde yapılan saldırıda şehit düşen Jandarma Teğmen Selim Coşkun’un naaşı (24) Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından helikopterle Van’a, buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Adana’ya getirildi. Havalimanından askeri cenaze aracına konan şehidin naaşı önce Orhangazi Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Buruk Mezarlığı’na getirildi. Şehidin naaşı cenaze aracından alınarak silah arkadaşlarının omuzunda namazın kılınacağı yere getirildi. Bu sırada şehidin babası Ali Coşkun gözyaşlarına boğuldu. Şehit babasını bir komutan onu tören boyunca hiç bırakmayarak teskin etmeye çalıştı. Şehidin doktor ağabeyi Mükremin Coşkun’da kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyinin yanında duran AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise duygulandı. Erdinç, cebinden çıkardığı mendil ile şehidin ağabeyinin gözyaşlarını elleriyle silip mendili tekrar cebine koydu. Bir süre sonra Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. Daha sonrada toprağa verileceği yere götürüldü.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Cenaze törenine, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana AK Parti Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vakili Ramazan Akyürek, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda komutan ve polis müdürü ile binlerce vatandaş katıldı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


"OĞLUM GELDİK BAK, HADİ İN AŞAĞI"

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma şehit olan J. Ast. Çvş. Bekir Eren, Deniz’in (22) cenazesi de Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Şehit Astsubay Çavuş Deniz’in naaşı Hakkari’de düzenlenen askeri törenin ardından uçakla önce Amasya’nın Merzifon ilçesine daha sonra ise konvoy eşliğinde Çorum’a getirildi. Buhareveler Mahallesi 7. Sokak’ta bulunan baba evine son kez getirilerek helallik alınan şehidin naaşı daha sonra Akşemsettin Camii’ne götürüldü. Helallik alınması sırasında gözyaşları sel olurken, emekli astsubay olan baba Galip Deniz ve anne Pakize Deniz’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Helallik alınması sırasında şehit oğlunun bulunduğu cenaze aracına sarılan baba Galip Deniz, "Oğlum hadi kalk ayağa in aşağı" dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan babayı yakınları güçlükle teselli etti. Şehidin cenazesi daha sonra askeri törenin yapılacağı Akşemsettin Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkililer, vatandaşlar ve şehit J. Ast. Çvş. Bekir Eren Deniz’in yakınları katıldı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


GÖNÜLLÜ OLARAK HAKKARİ'YE GİTMİŞ

Çukurca ilçesindeki Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma şehit olan J. Ast. Çvş. Bekir Eren Deniz’in gönüllü olarak doğu görevine gittiği öğrenildi. Yakınları, şehit astsubay Bekir Deniz Eren'in evlenmeden önce doğu görevini yerine getirmek istediğini o yüzden gönüllü olarak Hakkari'ye gittiğini söylediler. Şehit Astsubay Deniz'in cenazesi Akşemsettin Camii'nde Müftü Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa veridi

FOTO: DHA FOTO: DHA


KONYA DA ŞEHİTLERİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda şehit olan 8 askerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin Konya kent merkezinde, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel de bugün Seydişehir İlçesi'nde toprağa verildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Yol kontrolü sırasında PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş 29 yaşındaki İbrahim Betin ve Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Mustafa Tünel'in cenazeleri, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından uçakla  Konya'ya gönderildi. Birlikte şehit düşen ve her ikisi de bekar olan Astsubay Betin ile Uzman Çavuş Tünel'in cenazelerini Konya Havaalanı'nda Konya Valisi Yakup Canpolat, askerler, protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılandı. Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nde bulunan Türk Yıldızları Filosu'nun pilotları da şehitleri karşılayan askerler arasında yer aldı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel'in cenazesi karayolu ile toprağa verilmek üzere memleketi Seydişehir İlçesi'ne gönderilirken, aslen Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nden olan şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin'in cenazesi ise merkez Selçuklu İlçesi Malazgirt Mahallesi İrfat Sokak'ta baba evine getirildi. İnşaat ustası babası Mehmet ve ev hanımı annesi Yüksel Betin burada gözyaşlarına boğuldu. 3 kardeşten en büyüğü İbrahim Betin'in, astsubay olmadan önce nakliyecilik yaptığı, en son geçen Ramazan ayından Konya'ya izne geldiği ve ailesiyle görüştüğü öğrenildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Şehit Astsubay İbrahim Betin, baba evinde helallik alınmasından sonra Musalla Mezarlığı içerisindeki Namazgahta cenaze namazı kılındı. Namaz kılındıktan sonra helallik istendiği sırada baba Mehmet Betin, "Yiğitler yiğidine helal olsun" diyerek oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Andından şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Uzman Çavuş Sercan Özkul. FOTO: DHA Uzman Çavuş Sercan Özkul. FOTO: DHA

GÖNEN'DE ŞEHİT ACISI


Hakkari'nin Çukurca İlçesi Taşbaşı Köyü bölgesinde, şehit düşen 8 askerden 25 yaşındaki Uzman Çavuş Sercan Özkul'un acı haberi, Balıkesir'in Gönen ilçesindeki ailesine bu sabah bildirildi. Özkul'un şehit olması nedeniyle yaşadığı Ayavalıdere Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


HAKKARİ'NİN ÇUKURCA İLÇESİNDE PKK'LI TERÖRİSTLERİN SALDIRISINDA ŞEHİT DÜŞEN JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ SERCAN ÖZKUL'UN CENAZESİ, BABA OCAĞINA BEKLENİYOR. FOTO: İHA HAKKARİ'NİN ÇUKURCA İLÇESİNDE PKK'LI TERÖRİSTLERİN SALDIRISINDA ŞEHİT DÜŞEN JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ SERCAN ÖZKUL'UN CENAZESİ, BABA OCAĞINA BEKLENİYOR. FOTO: İHA


Çukurca'da dün PKK'lı teröristlerce girdiği çatışmada şehit düşen askerler arasında ailesi Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaşayan Uzman Çavuş Sercan Özkul da bulunuyor. Acı haber bu sabah yanlarında sağlık görevlileri bulunan askeri yetkililer tarafından, şehit Uzman Çavuş Özkul'un, Ayvalıdere Mahallesi'nde oturan annesi Semra ve babası Fahrettin Özkul'a söylendi. Gözyaşlarını tutamayan 2 çocuklu Özkul ailesini, askerlerin yanı sıra eve gelen akrabaları ve komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Uzman Çavuş Sercan Özkul'un cenazesinin bugün Gönen'de askeri törenle toprağa verilmesi bekleniyor.

Uzman Çavuş Hüsnü Erkut. FOTO: İHA

ŞEHİT ERKUT'UN CENAZESİ TOKAT'A GETİRİLDİ


Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası 7 silah arkadaşı ile şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut'un cenazesi Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Tokat Havaalanı'na getirildi. Cenazeyi Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Erkan Alacakurt, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, MHP İl Başkanı Onur Çalışkan karşıladı. Silah arkadaşları tarafından askeri uçaktan alınan şehit Erkut'un Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Erbaa Belediyesi cenaze aracına taşındı.

FOTO: İHA FOTO: İHA


FOTO: İHA FOTO: İHA


İlçeye götürülecek Şehit Erkut'un cenazesi yarın Erbaa'da toprağa verilecek.

Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş. FOTO: İHA

HAKKARİ'DEKİ ŞEHİT ACISI BURSA'YA DA DÜŞTÜ


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş'ın, Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki babasının evinde yas var.

FOTO: İHA FOTO: İHA


FOTO: İHA FOTO: İHA


FOTO: İHA FOTO: İHA


"EN SON BİR GÜN ÖNCE KONUŞTUK"


Baba Mehmet Aktaş, şunları söyledi:
"Şehit olmadan bir gün önce konuştum. Oğluma göreve gidip gitmediğini sordum. Bana yarın akşam gideceğini söyledi. 'Oğlum dikkat edin bunlar saldırır' dedim. 'Dikkat ediyoruz baba' dedi. Bir daha görüşemedik. Aramadı hiç bizi. Bu sabah aldık haberi. Dün haber alamadık bu sabah haberi geldi. Vatan sağolsun. Onlar orada olacaklar vatan beklenecek, başka çare yok. Diyecek bir şey bulamıyorum. Kurban bayramında izne gelecekti. Birlikte kurban kesecektik. Nasip olmadı. Şimdi cenazesi geliyor. Vatan sağolsun."

Uzman Çavuş Hasan Keleş. FOTO: İHA

SAKARYALI ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN EVİNDE YAS VAR


Şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in Sakarya'nın Karasu İlçesi'ndeki evinde yas var. Şehidin 3 ay önce sözlendiği öğrenildi.

Şehit babası Yaşar Keleş taziyeleri kabul etti. FOTO: İHA Şehit babası Yaşar Keleş taziyeleri kabul etti. FOTO: İHA


1,5 yıldır Hakkari Çukurca'da sözleşmeli olarak görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş, Çukurca'da bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit oldu. Hasan Keleş'in şehadet haberi gece saat 02.30'da Karasu Tepetarla Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen jandarma yetkilileri tarafından bildirildi. Baba Yaşar, anne Cemile Keleş ve şehidin 6 kardeşi aldıkları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin önüne dev bir Türk bayrağı asıldı. Aile ziyarete gelen yakınlarının ve vatandaşların taziyelerini kabul etti. Şehidin 3 ay önce sözlendiği, belirlenecek bir tarihte ise evlenmeyi planladığı öğrenildi.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Şehidin ağabeyi Burhan Keleş, "Kardeşim 1,5 yıldır Hakkari'de. 1,5 ay önce buradaydı. Makamını biliyoruz, cennete gitti benim kardeşim. 24 yaşındaydı daha, şehit olduğuna inanamıyorum" dedi. DHA / İHA