İki başarılı genç, Tayfun Özcana ve Mengü Çağatay Özer, aynı hayalin peşinde Kara Harp Okulu’na girdi. Ancak FETÖ’cülerin, fiziksel ve psikolojik baskıları hayatlarını kabusa çevirdi. Silahlı Kuvvetler’den ayrılmak zorunda kaldılar. Bakın neler dediler:

[caption id="attachment_1331649" align="alignnone" width="880"]ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ OLDU Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Mengü Çağatay Özer, 2 dil biliyor. ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ OLDU Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Mengü Çağatay Özer, 2 dil biliyor.[/caption]

Çöp kutusunda amuda kalkmış halde bekletildik


Aydın’da yaşayan Mengü Çağatay Özer’in (26), tek hayali asker olmaktı. 2008’de Maltepe Askeri Lisesi’ni bitirdi. Kara Harp Okulu’na geçti. FETÖ yapılanmasıyla ilk kez Kara Harp Okulu intibak kampında tanıştı. Özer, büyük hayallerle girdiği TSK’dan kendisini ayrılmak zorunda bırakan süreci şöyle anlattı:

‘HEPİMİZ ATATÜRKÇÜYDÜK’

“Bölükten ben dahil 20 kişi kenara ayrıldı. O günden sonra hakaretlere, haksız ve keyfi yaptırımlara maruz kaldık. Bölük dağa tırmanırken biz onları sürünerek takip ederdik. FETÖ’cüler bize ‘Siz buraya layık değilsiniz. Kurumdan sizleri temizleyeceğiz’ diyordu. Çöp kutusunda amuda kalkmış vaziyette saatlerce bekletilen arkadaşlarımız oldu. Baskıya dayanamayan arkadaşlarımız ayrılıyordu. Mezun olmama 16 ay kala ayrılmak zorunda bırakıldım. İleride TSK içinde çok parlak kariyeri olabilecek arkadaşlar da atıldı ya da ayrıldı. Hepimizin ortak noktası Atatürkçü olmamızdı.”

[caption id="attachment_1331648" align="alignnone" width="880"]TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Tayfun Özcana, “İade-i itibar istiyoruz” diye konuştu. TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Tayfun Özcana, “İade-i itibar istiyoruz” diye konuştu.[/caption]

Şok mangasında aç, susuz ve uykusuz kaldık


Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Ayrılan ve Atılan Askeri Öğrenciler Platformu İzmir Koordinatörü Tayfun Özcana (27), 2007’de Kara Harp Okulu’na başladı. Ancak FETÖ’cü hainlerin baskılarına 3 yıl dayanabildi. Özcana, “Birçok arkadaşım sağlık sorunu olmadığı halde, D kodu verdiğimiz ‘askeri öğrenci olamaz’ raporlarıyla okullardan atıldı. Okulla ilişiği kesilmek istenen öğrencilerin sınav kağıtlarıyla oynanıyordu. İftiralara maruz kaldık” diye konuştu.

DARBECİ ÇIKTILAR

FETÖ’cülerin kendilerinden olmayana ‘şok mangası’nda işkence yaptığını söyleyen Özcana, şöyle devam etti: “Şok mangası diye adlandırılan özel kamplar, fiziksel ve psikolojik işkence ortamının oluşturulduğu yerlerdi. Uykusuz ve aç bırakma gibi insanlıkla bağdaşmayan uygulamalara şahit olduk. Bize o uygulamaları yapan subaylar, şimdi darbeden tutuklandı. TSK’dan atılan öğrenciler olarak, gördüğümüz haksızlığa karşı itibarlarımızın iadesini istiyoruz.”