Ali GÜRELİ/SÖZCÜ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan ve Yüreğir ilçelerini bir birine bağlayacak olan ve kendi adını taşıyan Türkiye’nin en uzun 2. köprüsünün temelini attı.

MHP lideri, 1625 metre uzunluğuyla, 1875 metrelik 3. Boğaz Köprüsünden sonra Türkiye’nin en uzun ikinci köprüsü olduğu bildirilen Devlet Bahçeli Köprüsünün açılışında yaptığı konuşmasına şehitlerimizi anarak başladı. Bahçeli, Şırnak’ta teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren ve Adana’da toprağa verilen 24 yaşındaki Özel harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Volkan Çay’ın acısını yaşadıklarını vurguladı.

Köprülerin; iki ayrı yakayı birleştiren, iki farklı noktayı bütünleştiren vuslat olduğunu vurgulayan Bahçeli, Adana’ya layık ve şehrin özlemlerini yansıttığını düşündüğü dev bir eserin temelini atmaktan kıvanç duyduğunu ifade ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

FOTO: SÖZCÜ


BENİM İÇİN GURUR VESİLESİ
Yapımına başlanan köprünün Adana ile beraber Çukurova Bölgesinin ulaşım yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini vurgulayan Bahçeli, ‘’İsmimin bu köprüye verilmesi de çok anlamlı, şahsım için ayrı bir gurur vesilesidir. Yapılan ve planlanan çalışmalar, Milliyetçi Hareket’in, aziz milletimizi her yönüyle çağların ötesine ulaştırma hedefinin alın teriyle süslenmiş mükafatıdır’’ ifadeleri kullandı.

SÖZLÜ’YE DESTEK
MHP’li belediyelere yönelik baskı ve sindirme operasyonlarını sabır ve metanetle aşacaklarını ifade eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Hiçbir endişeniz olmasın, Adana emin ellerdedir. Milliyetçi Hareket emanetinizi zayi etmeyecek, Adana bizimle daha da büyüyecek ve gelişecektir. Çukurova hak ettiği değeri bulacak, hakkı olanı alacak, güçlü ve zengin yarınlara uzanacaktır. MHP’nin belediyecilik ilkeleri, diğer belediyelerimizde olduğu gibi Adana’mızı da mamur hale ve muazzam bir seviyeye getirecektir.

Adana Akdeniz’in incisi, milli mücadelenin kalesi, milli birlikteliğimizin cevheridir. Adana’mızın varlığındaki vakurluk, sağlam irade, dik duruş, Türkiye’nin bölünmesini arzu eden karanlık çevrelerin de kabusudur. Terör odaklarının aşamadığı bir engeldir.’’

FOTO: SÖZCÜ


HAİNLER MEZARLARINI KAZIYOR
Bahçeli, Türkiye’nin gergin, kaygılı, öfkeli, huzursuz ve tedirgin olduğunu da dikkati çekerek, ‘’Küçük bir kıvılcım, telafisi mümkün olmayan hadiselere neden olabilecektir. Bu hassas ortam tahrik ve kışkırtmalara açık ve müsaittir.

Bu nedenle önümüzdeki süreç dikkat, sağduyu ve akıl gerektirmektedir. Bu vatan kimsesiz değildir. Hainler, sokaklarda hendek kazıyorlarmış, mezarlarını kazdıklarını öğrenecekler. Barikat kuruyor, çukur açıyorlarmış; sonlarını hazırladıklarını da anlayacaklar.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, ikisi metro hattı olmak üzere 8 şeritten oluşacak Devlet Bahçeli Köprüsü’nün, bin 625 metre uzunluğunda ve Türkiye’nin en büyük köprüsü olacağı bilgisini verdi.

FOTO: SÖZCÜ