Ankara Kızılay’da meydana gelen ve terör saldırısında hayatını kaybeden 7 gencin Karşıyaka Mezarlığı’ndaki son yolculuğunda, hükümetten hiç bir temsilcinin olmaması dikkat çekti. Cenazeye hiç bir bakan ya da iktidar partisi AKP'den milletvekili katılmadı. Bakan Çağatay Kılıç, programında olmasına rağmen aralarında iki sporcunun da bulunduğu gençlerin cenazesine katılmaktan son anda vazgeçti.

SÖZCÜ / ANKARA 

7 CAN UĞURLANDI


Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Zeynep Başak Gülsoy (20), Destina Peri Parlak (16), Elvin Buğra Aslan (21), Cemal Özdiker (58), Dorukan Yusuf Özdemir (18), Fehmi Çetinkaya (75) ve Atakan Eray Özyol (15) için Salı günü Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

BİR TEK BAKAN YOK!


7 kurbanın cenazesine çok sayıda vatandaş ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök katıldı. Ancak ne AKP ne de hükümet üyelerinden kimse törende yer almadı. Vatandaşların cenazede “Hükümet istifa” diye slogan atmaları da dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu'nun gönderdiği çelenk de ters çevrildi.

KILIÇ VAZGEÇTİ


Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın günlük programında cenaze töreni yer alıyordu. Ancak Bakan Kılıç, son anda vazgeçti ve cenazeye gitmedi. Bombalı saldırıda ölen üç kişinin Pazartesi günü yapılan cenaze törenine ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Sibel Çetinkaya, güvenlik görevlisi Murat Gül ve üniversite öğrencisi Feyza Acısu yine Karşıyaka Camii'ndeki törenin ardından toprağa verildi.