Poyrazköy davasından müebbet hapis istemiyle yargılanan ve yıllarca cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden SAT komandoları Albay Ercan Kireçtepe ile Yarbay Turhan Ecevit, eski görevlerine döndü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da İstanbul’daki temasları sırasında, iki komutan ile aynı masada yemek yedi. Kireçtepe, Kardak kayalıklarına operasyon yapan ekipte bulunuyordu.


[caption id="attachment_1080550" align="alignleft" width="670"] Foto: SÖZCÜ -Hulusi Akar iki komutan ile aynı masada yemek yedi[/caption]

SÖZCÜ / ANKARA 

Temmuz 2009 tarihinde Poyrazköy’de boş araziye gömülmüş olarak bulunan patlayıcılar ile ilgili çok sayıda asker, örgüt üyeliği ve yöneticiliği iddiasıyla tutuklanarak, Hasdal Cezaevine konuldu. Haklarında müebbet hapis istemiyle davalar açıldı. Ancak davanın ‘’Kumpas’’ olduğu ortaya çıkınca 2015 yılında tüm sanıklar beraat etti. Muvazzaf olan askerler de göreve döndü.

4 GENERALLİ YEMEK


Poyrazköy davası sanıklarından Yarbay Ecevit ile Albay Kireçtepe de, SAT Komutanlığındaki görevlerine iade edildi. Hafta sonu İstanbul’a giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, SAT Komutanlığında denetlemelerde bulundu.

Akar ve Bostanoğlu burada subaylarla yemek yedi. Yemekte Akar’ın yanına Albay Ercan Kireçtepe, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun yanına da, Yarbay Turhan Ecevit oturdu. Yemek masasında 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu da yer aldı. Yemeğin fotoğrafları TSK tarafından medyaya verildi.