Ezgi ÇAPA İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB)  meclis üyeleri ve bürokratlarından oluşan bir heyet, kentsel dönüşüm alanlarındaki projeler hakkında incelemeler yapmak üzere Güney Amerika’ya uçuyor. Güney Amerika heyetinin yanı sıra başka bir heyet  deniz suyundan içme suyu elde edilmesi, karla mücadele, balık hallerinin yönetimi gibi alanlarda incelemelerde bulunmak üzere İsveç ve Norveç’e; bir diğer heyet de haberleşme alanında düzenlenecek bir konferansa katılmak üzere Lüksemburg’a gidiyor.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek başkanlığında AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri ile bürokratlardan oluşan 15 kişilik bir heyetle kentsel dönüşüm, şehir planlaması ve kamulaştırma alanlarındaki projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve yerinde incelemeler yapmak üzere, Şili`nin başkenti Santiago, Arjantin`in başkenti Buenos Aires, Brezilya`nın Sao Paulo ve Rio de Janerio şehirlerine gidecek. İBB Meclisinde oy birliği ile alınan karara göre heyet 18-28 Şubat tarihleri arasında Güney Amerika’da incelemelerde bulunacak.

FİNLANDİYA VE NORVEÇ’E KARLA MÜCADELE GEZİSİ
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto’nun İBB Başkanı Kadir Topbaş ile yaptığı görüşme esnasında gündeme gelen, İBB ile Finlandiya`daki kurum ve şirketler arasında işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere bir heyet de 25-29 Şubat 2016 tarihleri arasında Finlandiya`nın başkenti Helsinki ve Norveç`in başkenti Oslo’ya gidecek. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı başkanlığında 4 kişilik heyet, deniz suyundan içme suyu elde edilmesi, karla mücadele, otomasyon, katı ve sıvı atık işleme-yakma, innovatif kent uygulamaları gibi incelemelerde bulunmak üzere Helsinki`ye; akıllı şehir uygulamaları, atık yönetimi, balık hallerinin yönetimi alanlarında Norveç`in tecrübelerinden faydalanmak ve işbirliği imkanlarını görüşmek üzere Oslo`ya bir ziyaret gerçekleştirecek. DHA