Adana’da beş yıldızlı otelin gece kulübünü benzin döktürerek kundaklattığı iddia edilen Seren Akgönül (44) ile birlikte Meftun Aldatmaz (31) ve Mustafa Yırtıcı (21) polis tarafından yakalandı. Azmettirici Seren Akgönül’ün gece kulübünü ihalesini alamadığı için 10 bin lira vererek olayı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.
 
Mehmet SERBES / ADANA
 
adana
 
Kundaklama olayı 21 Nisan gecesi merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki 5 yıldızlı otelin bodrumunda bulunan gece kulübünde çıktı. Havalandırmadan çıkan dumanı fark eden görevliler durumu itfaiyeye bildirdi. Yayılan yoğun duman nedeniyle otel tahliye edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, alevlere müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesiyle yangın söndürüldü.
 
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma ve kamera kayıtlarını incelemesinde olayın kundaklama olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen Meftun Aldatmaz ile birlikte Mustafa Yırtıcı yakalandı. Suçunu itiraf eden Meftun Aldatmaz’ın, bir süre önce ihaleyi alamayan seren Akgönül’ün yaptırdığını söyledi.
yangın
 
“10 BİN LİRAYA ANLAŞTIK”
 
10 bin liraya anlaştıklarını anlatan Aldatmaz’ın, “Bana ne yapıp edip burayı yakmamı istedi. İlk önce 2 bin daha sonra da 3 bin lira verdi. Geri kalan 5 bin lirayı da iş bittikten sonra vereceğini söyledi. Ben Mustafa’ya bin 500 lira verdim. Olay gecesi gece kulübü çalışmıyordu. Mustafa’nın getirdiği bidon içindeki benzini dökerek gece kulübünü ateşe verdik” dediği öğrenildi.
 
DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ
 
Meftun Aldatmaz’ın itirafı olayın azmettirici olduğu iddia edilen Seren Akgönül de gözaltına alındı. Akgönül başka bir olaydan dolayı sigorta şirketinden para almak için işyerini kundaklattığı ortaya çıktı. Akgönül suçlamaları kabul etmedi. Emniyetteki sorgularının ardında 3 şüpheli “İşyeri kundaklama” ve “Genel güvenliği tehlikeye düşürmek” suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Meftun Aldatmaz ile Mustafa Yırtıcı tutuklanırken, Seher Akgönül serbest kaldı.